In vizor

CLUJANA va fi radiată de la Registrul Comerțului prin decizie a Tribunalului Cluj

Ieri (miercuri, 16 noiembrie), Tribunalul Comercial Cluj a pus cruce dosarului Clujana. Instanța a declarat că firma administrației județene trebuie radiată de la Registrul Comerțului.

”Aprobă raportul final întocmit de lichidatorul judiciar C.I.I. M. L. G. în cadrul procedurii insolvenţei debitoarei J. I. E. S.R.L. şi, în consecinţă: Dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei J. I. E. S.R.L. Dispune radierea debitoarei din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj. Dispune notificarea prezentei sentinţe Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj Napoca şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj. Descarcă lichidatorul judiciar de îndatoriri şi responsabilităţi. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 16.11.2022”, arată soluția pe scurt a instanței.

Fabrica Clujana a fost înființată în 1911 de către familia Renner, având atunci denumirea de „Fabrica de Piele Frații Renner & Co”. După încheierea Primului Război Mondial, firma și-a schimbat denumirea în „Dermata” , devenind cea mai mare fabrică de încălțăminte din România. În 1948 a fost naționalizată și redenumită „Fabrica de încălțăminte Janos Herbak”, apoi „Fabrica de Pielărie și încălțăminte Cluj”, iar în final „SC Clujana SA”. În anii ’80, fabrica a devenit ce mai mare producătoare de încălțăminte din estul Europei, având 11 mii de angajați. După Revoluție, fabrica a cunoscut un declin constant. În 1999, Clujana își declară falimentul, iar la 5 ani distanță se redeschide o secție a fabricii cu 35 de angajați. Până în 2009, numărul acestora ajunge la 300, iar aproape toată producția este exportată.

 

Sursa: Gazeta de Cluj