Din oras

Reactiv, Boc ne anunţă că, totuşi, facem „economie” de Crăciun: „La 12 noaptea și pâna la 4 dimineața, va fi oprit iluminatul ornamental”. Ar fi fain să dea „stingerea”la 12 noaptea şi de Untold. Remarcăm că a renunţat la butaforia cu „panourile fotovoltaice”

„Mâine (vineri, n. red.) se deschide Târgul de Crăciun, cu un spectacol Voltaj la ora 19.15. Vom aprinde și iluminatul festiv, dar numai în Piața Unirii. În restul orașului, iluminatul festiv va fi aprins în 1 Decembrie”, a spus Emil Boc lăsat să vorbească liber din faţa unui microfon prietenos, precizând că „este un an în care trebui făcută economie”.

Ne place cum Maestrul se pliază pe măsură ce o încasează. Că de Dimineaţă, când am denunţat butaforia cu „panourile fotovoltaice” şi până a scăpat în faţa microfonului, a încetat să ne mai aburească cu această poveste. Aşa că n-a mai zis-o şi pe aia cu „verdele-n sus”.

CITEŞTE: După ce li s-a bătut obrazul că fac risipă, că “fură curent” de Crăciun, municipalitatea a venit cu butaforia panourilor solare

Zice: „Dacă am fi extins iluminatul festiv oamenii ar fi spus că nu vedem că e criză mondială. Suntem într-un an cu greutăți.”

Da, se face „economie” iluminând, ca şi anul trecut şi acum doi ani, fix în 36 de locaţii.

CITEŞTE: NE ÎNCĂLZESC MINCIUNILE ȘI FESTIVISMUL. Poporului i se cere să strângă cureaua, ”din cauza războiului din Ucraina”, ca să-și facă poftele de imagine politicienii. Târgul de Crăciun va fi organizat la Cluj-Napoca. Emil Boc: ”Nu facem întuneric, nu este cazul”

Poate restul afirmaţiilor să aducă ceva „economie”:

„Așa că, unu – nu extindem iluminatul ornamental în acest an și 2 facem economie păstrând calitatea. Astfel, de la 12 noaptea și pâna la 4 dimineața, va fi oprit iluminatul oranamental”, a mai spus Emil Boc.

Ne-am bucura dacă ar da „stingerea” la miezul nopţii şi festivalului ilegal de muzică pe stick, Untold. Asta dacă, bineînţeles, îl lasă Buta. Am face economie de nervi şi risipă de bun simţ şi legalitate, ceea ce ar fi bine.