Focus

DUPĂ CE A FĂCUT CLUJUL PRAF PRIN URBANISM DE CUMETRIE, Boc critică dezvoltarea haotică a Floreștiului: „Întâi infrastructură, apoi locuire!”

Lăsat liber să vorbească din faţa unui microfon prietenos, la o emisiune de chitanţier (PR pe banii clujenilor), Emil Boc a criticat faptul că Floreștiul „a dat liber” construcțiilor fără a asigura infrastructura întâi. Zău? Păi în aproape 20 de ani de mandat cam ce anume s-a întâmplat în Cluj-Napoca? Cumva mai înainte infrastructură şi apoi locuire sau Urbanism de Cumetrie? Noi suntem sătui de câte poveşti mitraliază Emil Boc pe gură. Chiar nu ştim în care realitate trăieşte? Toate afirmaţiile sale sunt contrazise de fapte: cartere dezvoltate haotic, blocuri între case, fără să se ţină cont de cât trafic poate duce infrastructura, de cât căcat poate duce canalizarea la care s-au înţepat toţi imobiliarii de cumetrie şamd. Despre ce anume se vate câmpii? Despre intervenţiile ulterioare la infrastructură cu care ne ţine într-o dalare şi o borduriadă de doua decenii imediat?

Practic Emil Boc vede paiul urbanistic de cumetrie din Floreşti şi  se preface că nu vede bârna urbanistică din Cluj-Napoca. Am ajuns să nu mai vedem Urbanismul de Cumetrie de atâtea blocuri autorizate pe ochi frumoşi. A, dacă vorbeşte despre blocul aprobat între case întâiei madame a PNL Cluj, după ce a începu lucrările la parcul de lângă, da, Emil Boc are dreptate: „Întâi infrastructură, apoi locuire!”

„Este o problemă pe care am semnalat-o de multă vreme: prima dată infrastructură și după aceea locuire. Floreștiul nu a respectat această regulă. Prima dată a mers cu locuirea și nu a mers cu infrastructura. Clujul ține această idee și o ține sub control, că de aceea am blocat trei ani de zile Bună Ziua și am făcut lărgirea străzii și am rezolvat aceste lucruri, de aceea Borhanciul îl ținem sub control, de aceea Soporul îl ținem sub control și la fel în celelalte locuri, abordăm această politică. Ne ocupăm doar de acele facilități care nu aduc trafic, și anume magazine comerciale sau clinici medicale din zonă, restul, locuirea, se face după 2026, când se termină infrastructura. La Cluj, noi ținem la aceste lucruri”, a declarat primarul.

„Acum, și Floreștiul încearcă să pună frână și să țină sub control, dar ani de zile, acest lucru nu a fost respectat. De aceea, calitatea vieții este apreciată la Cluj, pentru că noi ținem lucrurile sub control. Repet, ceea ce lucrăm acum, aceste proiecte pe termen mediu și lung, ducem Clujul spre nivelul acelui milion de locuitori de la nivelul anului 2050”, a aconchis edilul.

Doamne, apără-ne şi păzeşte-ne!

CITEŞTE: URBANISM DE CUMETRIE ÎN ”FUNĂRIA” LUI EMIL BOC: Blocul de 6 etaje, proiectat între case, al liderului femeilor liberale din Cluj-Napoca, aprobat fără obiecții în Comisia de Urbanism

CITEŞTE: În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case