PubliNews

Cluj-Napoca se pregătește de show de modă. A doua ediție a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion

Scris de 685

Ediția 2022 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – powered by Banca Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 09-11 Septembrie 2022, sub egida European Fashion Council și FashionTV.

Festivalul Transilvania Fashion (FTF) este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentării și premierii excelenței în domeniul modei, pe care Asociația Culturală Pro Transilvania și Dr. Matei Miko, Președintele Festivalului, le organizează de peste 25 de ani.

Festivalul Transilvania Fashion a fost conceput să contribuie la amplificarea vizibilității creativității designerilor prezentați, pe vasta scenă Europeană, prin contribuția conjugată a mass media și a partenerilor din European Fashion Council și FashionTV.

Pe catwalk-ul impresionant vor urca peste 80 de modele feminine și masculine care vor prezenta peste 45 de colecții ale designerilor invitați la ediția 2022 a Festivalului Transilvania Fashion.

Imaginat sub forma unui eveniment complex, conceptul propune o abordare plenară a Sistemului Modei din România – de la latura lui academică, de potențialitate, reprezentată de Academiile / Universitățile de profil prezente în cadrul Festivalului, până la aducerea împreună a multor designeri români consacrați, în dialog complex cu o componentă internațională impresionantă, dialogul Modei Românești cu Sistemul Internațional de profil fiind astfel stabilit și consolidat cu fiecare nouă ediție a evenimentului.

La ediția 2022 a FTF sunt invitați, într-o secțiune internațională consistentă, creativă și surprinzătoare, designeri din Ucraina, Italia, Olanda, Anglia, Republica Moldova și Bulgaria. Merită subliniat că Ukrainian Fashion Week își relochează Săptămâna Modei de la Kiev pe alte scene europene consacrate, designerii ucraineni fiind invitați de onoare la Cluj, în cadrul Festivalului Transilvania Fashion.

Secțiunea designerilor consacrați cuprinde în acest an nume sonore precum Cătălin Botezatu, Aleha Toncea, Tudor Halațiu, Claudia Rawlings (Londra), Kinga Varga sau Raluca Soare.

Secțiunea dedicată universităților de artă aduce în 2022 pe catwalk-ul FTF șapte centre academice cu tradiție în arta vestimentară din România, Ucraina și Republica Moldova: Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte a Universității din Oradea, Facultatea de Design de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Design din cadrul Universității Tehnice din Chișinău (Republica Moldova) și Facultatea de Design a Universității Naționale de Tehnologii și Design din Kiev (Ucraina).

FTF 2022 va debuta, vineri seara, de la ora 20:00, cu o spectaculoasă colecție semnată de Cătălin Botezatu, într-un show care poartă amprenta unică a creatorului român.

Sâmbătă seara, la finalul celei de-a doua zile de Festival, va avea loc Gala Laureaților, în cadrul căreia vor fi decernate Premiile, Medaliile și Trofeele Galei, incluzând mult râvnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

Evenimentul este prezentat de îndrăgita artistă Anca Țurcașiu, care, duminică, în ultima seară a Festivalului, va lăsa pentru câteva momente deoparte îndatoririle de gazdă și va urca pe catwalk într-o rochie din flori naturale, creația a designerului floral Florina Bogdan.

Locul devenit deja tradițional de desfășurare a Festivalului este Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma într-o platformă de celebrare a modei datorită unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, într-un superb amfiteatru în aer liber, străjuit de impunătoarea clădire a Cazinoului și de istorica Fântană Arteziană amenajate în 1897, inspirate de clădirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

În toate cele trei zile ale ale Festivalului, un studio foto special amenajat va fi pus la dispoziția fotografilor pentru ședințe foto cu modelele și creațiile prezentate pe catwalk.

Echipa de organizare este formată din Dr. Matei Miko – Președinte și Producător General al Festivalului Transilvania Fashion, Alin Gălățescu – Art Director FTF, Anca Elena Bălan – Producător Asociat FTF, Președinte al Asociației Romanian Fashion Council și Președinte Executiv European Fashion Council, Mirela Presecan Tiberi – Producător Executiv FTF, Diana Loșonți – Producător Executiv FTF și Victoria Pop – Producător Asociat FTF.

Accesul la FTF 2022 este liber, în limita locurilor disponibile, transmit organizatorii.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 12 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 12 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 12 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 13 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 14 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 17 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 17 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 18 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 19 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 19 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 19 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE