In vizor

Boc și-a mai tras un pensionar de lux în echipă. Generalul de armată (r), Dorin Blaiu, îi va consilia pe ”bonțidenii” local. Cum să nu facă osânză de la PRIMA DE OSÂNZĂ, probabil

Scris de 4789

Un nou pensionar de lux, în vârstă de 58 de ani, a fost angajat începând cu 1 septembrie în Primăria Cluj-Napoca în funcția de consilier al primarului Emil Boc. Că duce bugetul local, duce tot ce vor mușchii voinței politice a lui Emil ”OSĂ” Boc. În curând o să aflăm că Blaiu a fost coleg ”de garnizoană” cu Ciucă…, sau că i-a pus ”o pilă” Vasile Dîncu…

CITEȘTE ȘI: Cine este generalul-maior Dorin Blaiu, noul comandant al Diviziei 4 Infanterie Gemina, ce avere are si cum arata CV-ul lui de militar pana acum!

Este vorba despre generalul-maior în rezervă Dorin Blaiu, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, care a ieșit la pensie la sfârșitul lunii martie.

Potrivit surselor Cluj24, Blaiu se va ocupa, din postura de consilier, de problemele Poliției Locale, direcție din Primărie care îl are ca director pe Marcel Bonțidean, un fost chestor de poliție, trecut în rezervă și angajat, de asemenea, în Primărie în urmă cu 5 ani.

Întrebarea care se pune este de ce avea nevoie primarul Clujului de un consilier care să se ocupe de Poliția Locală câtă vreme a angajat pentru conducerea acestei structuri un fost polițist, care cumulează și el pensia cu salariul de director în Primărie?

Noul consilier este, deja, extrem de important, încât, luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” s-a aflat pe același rând cu primarul Emil Boc, cu viceprimarul Dan Tarcea și șefa ISJ Cluj, Marinela Marc, în timp ce Marcel Bonțidean a avut rezervat un loc în rândul al doilea, alături de 2 agenți de poliție de la Secția 5…

blaiu

Dorin Blaiu (stânga), Marcel Bonțidean (în uniformă albă) și Emil Boc (dreapta)

Bonțidean, pensie + salariu= 255.105 lei pe an (21.258 de lei pe lună)

Potrivit declarației de avere completată în 13 aprilie 2022, Marcel Bonțidean a încasat în anul 2021 o pensie de la MAI în sumă de 132.948 de lei, la care se adaugă salariul de director în Primăria Cluj-Napoca, de 122.157 de lei.

Pensia și salariul îi aduc lui Bonțidean un venit lunar net de 21.258,75 de lei.

Blaiu, pensionar de 5 luni

În 31 martie 2022 a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu (58 de ani), care a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020.

Acesta a trecut în rezervă, în conformitate cu prevederile legale, la împlinirea vârstei standard de pensionare, pentru limită de vârstă, la sfârșitul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe durata căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

Sursele Cluj24 susțin că Blaiu ar încasa o pensie de peste 15.000 de lei pe lună.

Așteptăm un răspuns oficial și din partea Primăriei Cluj-Napoca să vedem și cu cât își rotunjește pensia din bani publici noul pensionar de lux…

PS: Merită să ne aplecăm atenția și să citim cu atenție cum funcționează mafian intrapartinică, inclusiv la nivel de mafie în Armata (glorioasa Armată) română:

În anul 2017 Blaiu era ascuns în cotloanele vestitului stat anexă „M”. O Elba unde sunt exilați sau primesc sinecuri inutilii Armatei, cu grade sau aspirații de general.

A fost anul în care Ciucă a insistat cu disperare să-l impună pe Blaiu șef al Corpului de control. După două încercări eșuate s-a resemnat să-l numească „doar” locțiitor al șefului SMFT. O lungă perioadă de timp a fost chiar împuternicit la conducerea Forțelor Terestre. Într-un final a ajuns comandant al Diviziei de la Cluj.

Fost locțiitor al comandantului Bg. 81 Mc. din Bistrița, Blaiu este un recunoscut mitocan și mârlan. De câteva luni este în rezervă, dar caracatița pe care a format-o începe să-și subordoneze violent Armata din Ardeal.

Este vital. Modul în care gl.mr. Blaiu și gl. bg. Pop și-au atribuit case în Cluj merită atenția DNA. Nu vor fi dezamăgiți.

Triumviratul care-l susține pe Oros este format din întreaga conducere a Armatei. Ministrul Vasile Dîncu, exponent al „grupului de la Cluj”, gl. Petrescu, discipol al lui Ciucă și gl.mr. Blaiu, coleg și prieten cu cei trei.

Ei au fost cei care au propus, susținut și aprobat impunerea lui Oros în funcția de la Bg. 61 VM. Ciucă și gl.mr. Berdilă au susținut la rândul lor împuternicirile ilegale și nu au dispus măsuri de corectare a neregulilor, deși au fost informați.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 5 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 6 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 8 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 9 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 22 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE