Editorial

La revedere, Educaţie dragă!

Scris de 662

A început anul școlar, iar politicienii au avut tupeul să vidanjeze cuvinte pe orificiul bucal. În frunte cu sinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care săptămâna trecută ne spunea că toaleta în curte nu are legătură cu calitatea educației.

Între timp, doamna profesoară Cristina Costea, de la Școala Gimnazială Perieți, județul Ialomița, îi predă o lecție domnului Cîmpeanu despre cum ar trebui să arate o școală în România anului 2022.

„Cred cu tărie că locul în care ne petrecem cel mai mult timp din zi trebuie să fie unul cald, vesel, creativ și să contribuie, astfel, la starea noastră de bine. Mulțumesc intregii echipe magice pentru că astăzi pot să vă împărtășesc câteva imagini, rezultat al unui impresionant volum de muncă! Mulțumesc tuturor celor implicați pentru susținere! Ne revedem luni, 5 septembrie, cu porțile larg deschise pentru copii, părinți și bunici”, a scris doamna profesoară Cristina Costea pe pagina școlii gimnaziale din Perieți.

În timp ce Sorin Cîmpeanu face legături între budă și educație, doamna Costea a reușit, din toată sărăcia, să amenajeze la „țară” o școală care arată mai bine decât majoritatea școlilor de la oraș. Ziceți, domnule Cîmpeanu, cum e să vă uitați la pozele astea? Cum e să vă facă altcineva treaba? Mi se rupe că administrarea școlilor intră în atribuțiile autorităților locale!

Sunteți ministrul NEeducației, al toaletelor din curte, al școlilor fără autorizații ISU! Sunteți artizanul noilor legi ale educației, care măcelăresc educația! Vă rog, domnule Cîmpeanu, mai explicați-ne despre legătura dintre toaleta în curte și calitatea educației. Priviți pozele astea și mai spuneți-ne că elevii pot face performanță, chiar dacă își fac nevoile în curte!

Lămuriți-ne, domnule Cîmpeanu, de ce a avut nevoie România de 29 de miniștri ai Educației în 32 de ani?

De ce a fost învățământul românesc într-o reformă continuă în toți acești ani?

De ce nu avem, ca țară membră UE, un învățământ modern și elevii noștri încă învață din manuale depășite și tocesc, în loc să experimenteze?

De ce suntem lideri în Uniunea Europeană la abandonul școlar?

Soarta potrivnică? Oculta mondială? Interese mari la mijloc? Greaua moștenire a guvernărilor anterioare?

De ce nu s-a reușit, în 32 de ani nenorociți, reformarea din temelii a sistemului de învățământ? Nu s-a dorit?

Haideți, domnule Cîmpeanu, știu dă ne puteți lămuri! Dacă depuneți atâta energie să-l scăpați pe șeful dumneavoastră, doctorul în științe militare Nicolae Ciucă, de suspiciunea de plagiat, ne puteți explicația și nouă de ce e educația în buda din fundul curții!

Dar ce să ne explice domnul Cîmpeanu? Că ăștia s-au obișnuit să le facă alții treaba! Profesorii renovează școli, asociațiile societății civile construiesc spitale.

N-au fost, bă, în stare să facă un nenorocit de spital regional, în 32 de ani. UNUL, nu patru, cinci sau câte ne-au tot promis!

A strâns Asociația „Dăruiește viață” bani din donații și au reușit să construiască primul spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România!

Păi așa vreau și eu s-o frec în Guvern și în Parlament, pe bani frumoși, și să-mi facă alții treaba! Profesorii renovează școli, cetățenii construiesc spitale, ce vreți să mai facem pentru domniile voastre, dragi conducători? Poate niște autostrăzi? Spuneți, că una-două ne apucăm de treabă și sigur le facem mai repede și mai ieftin decât voi! Dacă nu sunteți în stare să ne construiți o țară, din banii noștri, cărați-vă dracului și lăsați-ne să ne-o facem noi!ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 14 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 14 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 14 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 14 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 16 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 18 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 19 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 20 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 20 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 21 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE