Editorial

La revedere, Educaţie dragă!

Scris de 960

A început anul școlar, iar politicienii au avut tupeul să vidanjeze cuvinte pe orificiul bucal. În frunte cu sinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care săptămâna trecută ne spunea că toaleta în curte nu are legătură cu calitatea educației.

Între timp, doamna profesoară Cristina Costea, de la Școala Gimnazială Perieți, județul Ialomița, îi predă o lecție domnului Cîmpeanu despre cum ar trebui să arate o școală în România anului 2022.

„Cred cu tărie că locul în care ne petrecem cel mai mult timp din zi trebuie să fie unul cald, vesel, creativ și să contribuie, astfel, la starea noastră de bine. Mulțumesc intregii echipe magice pentru că astăzi pot să vă împărtășesc câteva imagini, rezultat al unui impresionant volum de muncă! Mulțumesc tuturor celor implicați pentru susținere! Ne revedem luni, 5 septembrie, cu porțile larg deschise pentru copii, părinți și bunici”, a scris doamna profesoară Cristina Costea pe pagina școlii gimnaziale din Perieți.

În timp ce Sorin Cîmpeanu face legături între budă și educație, doamna Costea a reușit, din toată sărăcia, să amenajeze la „țară” o școală care arată mai bine decât majoritatea școlilor de la oraș. Ziceți, domnule Cîmpeanu, cum e să vă uitați la pozele astea? Cum e să vă facă altcineva treaba? Mi se rupe că administrarea școlilor intră în atribuțiile autorităților locale!

Sunteți ministrul NEeducației, al toaletelor din curte, al școlilor fără autorizații ISU! Sunteți artizanul noilor legi ale educației, care măcelăresc educația! Vă rog, domnule Cîmpeanu, mai explicați-ne despre legătura dintre toaleta în curte și calitatea educației. Priviți pozele astea și mai spuneți-ne că elevii pot face performanță, chiar dacă își fac nevoile în curte!

Lămuriți-ne, domnule Cîmpeanu, de ce a avut nevoie România de 29 de miniștri ai Educației în 32 de ani?

De ce a fost învățământul românesc într-o reformă continuă în toți acești ani?

De ce nu avem, ca țară membră UE, un învățământ modern și elevii noștri încă învață din manuale depășite și tocesc, în loc să experimenteze?

De ce suntem lideri în Uniunea Europeană la abandonul școlar?

Soarta potrivnică? Oculta mondială? Interese mari la mijloc? Greaua moștenire a guvernărilor anterioare?

De ce nu s-a reușit, în 32 de ani nenorociți, reformarea din temelii a sistemului de învățământ? Nu s-a dorit?

Haideți, domnule Cîmpeanu, știu dă ne puteți lămuri! Dacă depuneți atâta energie să-l scăpați pe șeful dumneavoastră, doctorul în științe militare Nicolae Ciucă, de suspiciunea de plagiat, ne puteți explicația și nouă de ce e educația în buda din fundul curții!

Dar ce să ne explice domnul Cîmpeanu? Că ăștia s-au obișnuit să le facă alții treaba! Profesorii renovează școli, asociațiile societății civile construiesc spitale.

N-au fost, bă, în stare să facă un nenorocit de spital regional, în 32 de ani. UNUL, nu patru, cinci sau câte ne-au tot promis!

A strâns Asociația „Dăruiește viață” bani din donații și au reușit să construiască primul spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România!

Păi așa vreau și eu s-o frec în Guvern și în Parlament, pe bani frumoși, și să-mi facă alții treaba! Profesorii renovează școli, cetățenii construiesc spitale, ce vreți să mai facem pentru domniile voastre, dragi conducători? Poate niște autostrăzi? Spuneți, că una-două ne apucăm de treabă și sigur le facem mai repede și mai ieftin decât voi! Dacă nu sunteți în stare să ne construiți o țară, din banii noștri, cărați-vă dracului și lăsați-ne să ne-o facem noi!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 3 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 4 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 5 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 7 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 7 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 8 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 9 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 21 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 23 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Recomandările redacției
TOP CITITE