Din oras

Cluj Arena ar putea intra in insolventa

Scris de 1,134

Cea mai buna varianta pentru a rezolva situatia neplacuta in care se afla Cluj Arena, careia i-au fost blocate conturile la inceputul acestei saptamani, este intrarea in insolventa. Aceasta este concluzia dupa sedinta din aceasta dimineata la care au participat oficiali ai Consiliul Judetean si ai societatii care administreaza stadionul. O decizie privind varianta salvatoare va fi luata in plenul Consiliului Judetean.

Conturile Cluj Arena au fost blocate luni dupa ce Curtea de Conturi a stabilit ca societatea are o datorie de 14 milioane de lei, reprezentand impozitul neplatit pentru imobil. Astfel societatea se afla in imposibilitate de a plati utilitatile, existand pericolul blocarii activitatii si chiar a inundarii parcarii subterane a stadionului, unde din cauza nivelului ridicat al panzei freatice niste pompe dreneaza apa in permanenta.

“Insolventa este singura varianta viabila. Marirea de capital nu este posibila, este o suma foarte mare. Ne-am intalnit astazi cu directorul Cluj Arena, cu doamna Simona Gaci si doamna Rodica Gazsi si am analizat situatia. Trebuie luata o decizie cat mai rapida, orice zi ce trece inseamna bani. Ne vom intalni si maine pentru a lua o decizie privind propunerea de solutie pe care o vom dezbate in sedinta Consiliului Judetean. Cea mai plauzibila varianta este insolventa, apoi trecerea stadionului in administrarea Consiliului Judetean si formarea unei directii in cadrul CJ care sa se ocupe de administrare. Orice decizie se va lua se va face in sedinta de Consiliu”, a precizat Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Directorul Cluj Arena, Radu Ratiu, a explicat ieri pentru Ziar de Cluj ca societatea nu incaseaza suficienti bani pentru a putea plati un impozit anual de o asemenea anvergura.

 “Cluj Arena nu va putea niciodata sa plateasca acest impozit pentru ca ar insemna sa triplam tarifele pentru activitatile sportive sau sa nu mai facem atatea activitati sportive, sa facem mai multe evenimente private. Trebuie cumva sa gasim un echilibru intre activitatile sportive si celelalte activitati private, socio-culturale. Pana la urma stadionul este si pentru sport construit, in principal pentru sport construit”, arata Ratiu.

Pentru Sala Polivalenta impozitul platit anul trecut, fiind inaugurat in toamna, s-a ridicat la 75.000 de lei, in timp ce impozitul anual pentru acest imobil este de 900.000 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 24 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE