Din oras

Bate vantul pe rafturile magazinului cu marfa confiscata de la Finante

Arata ca ca un magazin satesc din anii comunismului si este aprovizionat la fel de bine. Magazinul de valorificare a bunurilor confiscate sau abandonate in temeiul legii din cadrul Directiei Finantelor Publice Cluj se afla in plina criza de bunuri de vanzare. 

De ceva vreme, magazinul in cauza s-a mutat din curtea cladirii principale intr-un spatiu din latura dinspre Dorobantilor. Intrarea se face printr-un gang care mai duce spre alte diverse puncte de vanzare. 

 Chiar si spatiul in care functioneaza este impartit cu o alta structura. Sub panoul pe care scrie „Magazin desfacere se afla „firma” care indica profilul unitatii: o foaie A4 cu denumirea sa, alaturi de care este afisat orarul. 

Inauntru, oferta este saracuta: cateva produse de papetarie chinezesti, incaltaminte ieftina si bijuterii de tabla aurita.

„Se intampla sa avem si bijuterii de argint, dar astea se vand prin licitatie, la firme”, o lamureste doamna din spatele tejghelei pe o clienta. 

Nu lipsesc de pe raft nici ornamentele pentru bradul de Craciun, la preturi derizorii.  Intr-un colt se afla, de asemenea, cateva costume barbatesti. 

 

Pe rafturile din spatele tejghelei se gasesc bauturi alcoolice, sticle de suc si o multime de seturi de cutite din ceramica. 

 

„Nu prea mai avem mare lucru de vanzare, n-a fost aprovizionare”, justifica vanzatoarea. 

Ultimele produse pe care iti cad ochii la iesirea din magazinul de la Finante sunt niste maturoaie de nuiele, expuse chiar langa usa.

Oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj (DGFPC) Cluj au precizat ca institutia nu este responsabila de aprovizionarea acestui magazin. 

„N-avem ce face, este marfa in functie de organele care au dreptul sa confiste. Se intampla numai in cazul in care cei controlati nu au acte in regula sau altele asemenea. Numai asa ajung obiecte la vanzare in proprietatea noastra. Aici nu este aprovizionare. De obicei este marfa si se improspateaza, si dupa actiunile politiei, si ale Garzii Financiare. Nu este nici o legatura cu nimica”, a declarat Gligor Gavris, purtatorul de cuvant al institutiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *