Din oras

Bate vantul pe rafturile magazinului cu marfa confiscata de la Finante

Scris de 1,302

Arata ca ca un magazin satesc din anii comunismului si este aprovizionat la fel de bine. Magazinul de valorificare a bunurilor confiscate sau abandonate in temeiul legii din cadrul Directiei Finantelor Publice Cluj se afla in plina criza de bunuri de vanzare. 

De ceva vreme, magazinul in cauza s-a mutat din curtea cladirii principale intr-un spatiu din latura dinspre Dorobantilor. Intrarea se face printr-un gang care mai duce spre alte diverse puncte de vanzare. 

 Chiar si spatiul in care functioneaza este impartit cu o alta structura. Sub panoul pe care scrie “Magazin desfacere se afla “firma” care indica profilul unitatii: o foaie A4 cu denumirea sa, alaturi de care este afisat orarul. 

Inauntru, oferta este saracuta: cateva produse de papetarie chinezesti, incaltaminte ieftina si bijuterii de tabla aurita.

“Se intampla sa avem si bijuterii de argint, dar astea se vand prin licitatie, la firme”, o lamureste doamna din spatele tejghelei pe o clienta. 

Nu lipsesc de pe raft nici ornamentele pentru bradul de Craciun, la preturi derizorii.  Intr-un colt se afla, de asemenea, cateva costume barbatesti. 

 

Pe rafturile din spatele tejghelei se gasesc bauturi alcoolice, sticle de suc si o multime de seturi de cutite din ceramica. 

 

“Nu prea mai avem mare lucru de vanzare, n-a fost aprovizionare”, justifica vanzatoarea. 

Ultimele produse pe care iti cad ochii la iesirea din magazinul de la Finante sunt niste maturoaie de nuiele, expuse chiar langa usa.

Oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj (DGFPC) Cluj au precizat ca institutia nu este responsabila de aprovizionarea acestui magazin. 

“N-avem ce face, este marfa in functie de organele care au dreptul sa confiste. Se intampla numai in cazul in care cei controlati nu au acte in regula sau altele asemenea. Numai asa ajung obiecte la vanzare in proprietatea noastra. Aici nu este aprovizionare. De obicei este marfa si se improspateaza, si dupa actiunile politiei, si ale Garzii Financiare. Nu este nici o legatura cu nimica”, a declarat Gligor Gavris, purtatorul de cuvant al institutiei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  PE REPEDE ÎNAINTE: La 15.30, liderii sindicali au fost primiți de Iohannis la discuții. La 15.54, aceștia au părăsit discuțiile. Cu tot cu strânsul de mâini, atâta timp a putul aloca Președintele discuțiilor despre Educație
 • Acum 1 hour Straineze
  Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE
 • Acum 3 hours Politica
  Ciolacu și Rafila merg la guvern la întâlnirea premierului Ciucă cu sindicaliștii din sănătate
 • Acum 4 hours Eveniment
  Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” Negocierile cu premierul Ciucă au eșuat. La Cluj, Piața Unirii este plină ochi de sindicaliști
 • Acum 5 hours Sport
  Ioan Ovidiu Sabău părăsește U Cluj. Poziția Clubului
 • Acum 6 hours General
  AUTOSTRADA MELCULUI: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel
 • Acum 7 hours Sport
  După ce a ratat titlul cu CFR Cluj, Dan Petrescu părăsește ”forbalul” românesc (că, ce se întâmplă în România, numai fotbal nu e)
 • Acum 7 hours In vizor
  Liberalul Iancu Gheorghe a votat în favoarea numirii propriului fiu în Consiliul de Administrație al unei societăți subordonate Consiliului Județean Cluj. Cică ”n-a furat, n-a dat în cap”, ”sistemul online este de vină”. ”Băbăiete”, după ce că minți ca o servitoare de la o zi la alta, ai încălcat grosolan legea. Tișe, așteptăm să-i soliciți DEMISIA și să ANULEZI numirea TRUCATĂ!
 • Acum 8 hours Politica
  Marius Budăi: Accesul ucrainenilor pe piaţa muncii din România poate fi uşurat printr-o legislaţie temporară
 • Acum 8 hours Editorial
  Legea pensiilor și pensionărilor nesimțite este DOAR pentru personalul auxiliar, nu pentru ”baștanii” sistemului. Guvernanții au impresia că toată lumea e făcută la apelul CV-urilor falsificate
 • Acum 8 hours Politica
  Guvernul încearcă să amețească sindicatele din Învățământul preuniversitar cu ”suta de lei”: primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. Plus semnarea unui acord pe Legea salarizării
 • Acum 10 hours Politica
  Patriciu Achimaș Cadariu, deputat PSD de Cluj, despre ”boala plicului” și ”apucăturile de umefistan” ale lui Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății. Mărul discordiei: Planul de Combatere a Cancerului
 • Acum 11 hours Eveniment
  SEZONUL GREVELOR: Profesorii fac miting marți la Cotroceni, urmează sindicaliștii din sănătate, penitenciare, poliție, CFR Călători dar și transportatorii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE