Sanatate

CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi

Cu aproape patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate de ieri până azi, județul Cluj este cel mai afectat județ, după București.

În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 396 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Numărul total al cazurilor de infecție depistate în Cluj de la debutul pandemiei până în prezent se apropie de pragul de 180.000, cele mai multe din România după cele din Capitală, în acest interval.

Până acum, în Cluj au fost depistate, de la debutul pandemiei din primăvara anului 2020, un număr de 179.315 de cazuri de infecție.

Rata de infectare ajunge azi în Cluj la 6,82 cazuri la mie, cea mai mare din România după cea din București, aproape dublă față de media națională care azi ajunge la 3,65 cazuri la mie.

Spre comparație, în urmă cu o săptămână, în 11 august, rata de infectare era în Cluj de 8,2 cazuri la mie – atunci ”trăgeam” după Electric Castle.

De atunci și până acum, în județ au fost depistate aproape două mii de cazuri noi.

În spitalele din Cluj se află azi 181 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 16 sunt la Terapie Intensivă, în stare critică.