In vizor

Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize

La 5 ani de la primele demersuri, avizele pentru demararea proiectului de modernizare a Podului Locomotivei încă nu ar fi fost obținute.

Scos la înaintare la o emisiune căldicică de la un radio local, unde municipalitatea își face numărul de comunicare, viceprimarului Dan Tarcea a declarat că primăria mai are de obținut ”câteva avize” pentru demararea lucrărilor de modernizare a Podului Locomotivei. Până atunci, ”OSĂ” se modernizeze strada Locomotivei ”în curând”. ”În curând” la Primăria Cluj-Napoca înseamnă de la 5 ani către Eternitate în sus.

În rest a folosit și Tarcea cuvintele lui Boc prin care orice rahat de lucrare devine ”complexă”, atât de mare și de complexă că dacă era Podul lui Traian de peste Dunăre, romanii n-ar mai fi ajuns în veci în Dacia.

Podul Locomotivei credem că se numea ”cu Abur” pe vremea în care municipalitatea promitea modernizarea. Dar, ghinion, proiectul început în 2018 a tot fost amânat că nu s-au înțeles oamenii noștri cu cei de la CFR Infrastructură. Ai noștri voiau să întrerupă curentul de pe linia de rulare a CFR, ăia de la CFR n-au vrut. Așa că, până să găsească calea către întrerupător, proiectul a fost pus pe așteptare.

Anul trecut, după patru ani de discuții sterile, municipalitatea a propus ca acest proiect să fie finanțat cu bani din programul ”Anghel Saligny”. Dar, ghinion, din nou: în noul PNDL s-au dat bani doar pentru Podul Răsăritului, că era deja în construcție. În noiembrie 2021, într-o ședință a CL Cluj-Napoca s-a stabilit că reabilitarea Podului Locomotivei ne costă 22,6 de milioane de lei cu TVA, din care, 636.000 de lei ar urma să fie alocați din bugetul local al municipiului și restul din ”Anghel Saligny”. Dar, cum vă ziceam: n-a fost să fie.

Totuși, azi aflăm că în cadrul proiectelor municiplae care ”OSĂ”, podul de 406 m lungime ”OSĂ” fie lărgit și ”OSĂ” aibă şi o pistă de biciclete pe sensul de mers spre Dâmbul Rotund. Mai mult, ”OSĂ” aibă panouri fonoabsorbante pentru a proteja casele din zonă (apropos de astfel de panouri, onor Primăria mu ”OSĂ” discute cu cei de la NESIMȚITOTECA Untold, poate ”OSĂ” monteze ăia niște panouri fonoabsorbante la anul când li se va pune din nou la preș la picioare orașul?).

În fine, durata de realizare a investiției, ne-a zis Tarcea, ”OSĂ” fie de 7 luni.

Șapte luni de la demararea lucrării care nu poate demara că nu are toate avizele, dar aceastea vor fi obținute ”în curând”. Care ”în curând”, la Primăria Cluj-Napoca, înseamnă de la 5 ani către Eternitate în sus.