Editorial

Cloaca de la IML Cluj

Daca nu erau ziaristii de la Stiri de Cluj care sa sape cu ambitie in subsolurile IML Cluj, nu am fi aflat niciodata de ciopartirea celor cinci cadavre ale oamenilor strazii. Si ma ingrijoreaza cand vad ca toti colegii de breasla din presa clujeana ignora cazul, sugrumati mai degraba de orgolii profesionale, nesesizand ca nu e vorba de un subiect tabloid, ci de niste fiinte omenesti.

E drept, fara IPad, fara rate la banca si familie, niste nimeni ai strazii, niste cersetori nespalati, dar tot oameni!

Stiu ca procurorii vor putea cu greu sa ii aresteze pe nesimtitii care au facut acest lucru. Cadavrele fara apartinatori au un statut indoielnic si miserupismul birocratic poate adeseori duce la situatii precum cea descoperita de jurnalistii de la Stiri de Cluj, in care niste smecheri pusi pe capatuiala fac ce vor cu organele cadavrelor fara apartinatori. Caci, sa nu imi spuna nimeni ca italienii aia nu au dat bani seriosi ca sa faca la Cluj ce nu pot sa faca in tara lor.

Si daca procurorii clujeni nu pot sa ii aresteze pe criminalii care au facut asta, si daca niciunui om al legii nu ii pasa de spagile care se dau si se iau la IML Cluj, atunci poate ca singura solutie este sabia acelui tatic de la Campia Turzii, care n-a mai rabdat acum o luna si s-a dus sa isi faca dreptate, suparat ca nici pana azi IML Cluj nu i-a dat un certificat de analiza a decesului copilului sau, ucis de nepasarea unor medici.

Priviti inca o data poza cu cele cinci capete si va rog sa ma scutiti pe viitor, macar o vreme, de sintagma „Clujul de cinci stele”.

Nu suntem oras de cinci stele, ci de cinci cadavre decapitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *