Uncategorized

Angajatii Primariei au ingropat ilegal cadavrele decapitate de la IML

Scandalul cadavrelor decapitate de la IML Cluj la un curs international de chirurgie estetica  a culminat cu inhumarea cadavrelor, in mare graba, ieri, la numai doua zile de la izbucnirea scandalului.  Reprezentantii Serviciului de Administrare a Cimitirelor din cadrul Primariei au ingropat mortii, in ciuda faptului ca reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj au interzis acest lucru pana la finalizarea anchetei.

Sursele Ziar de Cluj spun ca Parchetul a transmis cate o adresa la IML si la Primarie, prin care revoca inregistrarea ulterioara a decesului pentru persoanele in cauza, data la finalul anului 2012. Acesta  fiind dovada necesara pentru eliberarea actului de deces si a autorizatiei de inhumare, fara de care cadavrele nu pot fi ingropate. Numai ca faxul Parchetului a ajuns prea tarziu la serviciul la care trebuia din cadrul Primariei, astfel ca inhumarea nu a mai putut fi oprita, sustin reprezentantii municipalitatii.

“Intr-adevar, Parchetul a trimis un fax in 6 martie, dar dupa program, astfel ca a fost inregistrat numai in data de 7 dimineata, cand au venit colegii la serviciu. Nici nu s-a trimis unde trebuie, s-a trimis la Starea Civila, de unde a trebuit sa fie inaintat la Administratia Cimitirelor, iar pana a ajuns acolo, inhumarea a fost deja efectuata. Totul s-a facut cu acte in regula, pentru ca la finalul anului 2012, cand au murit persoanele respective, Parchetul si-a dat acordul, asa ca au existat si certificate de deces si autorizatii de inhumare”, a explicat Mirela Ogrutan, reprezentant al Primariei, faptul ca in timp ce faxul de revocare a inregistrarii decesului se inregistra si se plimba printre birourile institutiei, cadavrele erau deja in gropile de la cimitirul saracilor din Valea Chintaului.

Aceasta a mai precizat ca, in total, au fost inhumate sapte cadavre, dintre care sase fara apartinatori si unul neidentificat.

“Prima oara au fost acum doua zile cei de la Administrarea Cimitirelor la IML, la solicitarea lor. Atunci nu le-au dat cadavrele, spunand ca mai sunt proceduri de facut. Ieri, la o alta solicitare a IML, colegii de la Administrarea Cimitirelor au revenit si au ridicat sapte cadavre, pe care le-au inhumat in cimitirul saracilor din Valea Chintaului”, a mai precizat Ogrutan.

O adresa a Parchetului a fost transmisa si conducerii IML Cluj, prin care se precizeaza ca este interzisa inhumarea pana la finalizarea anchetei, dar cu toate acestea cadavrele au fost ingropate. Seful IML, dr. Costel Siserman nu a putut fi contactat.

Foto: stiridecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *