Uncategorized

Ioana Borza, singurul consilier local cu propuneri pentru buget

Consilierul local USL Ioana Borza este singurul ales local care a venit cu propuneri concrete la dezbaterea pe buget de anul acesta. Borza i-a propus primarului Emil Boc patru proiecte de investitii in domeniul sanatatii, care sa fie incluse in prioritatile pe 2013.

Mai exact, Ioana Borza a propus finanarea unui program de screening metabolic pentru bolile cardiovasculare, cu 3.000 de beneficiari din randul persoanelor cu venituri modeste, care s-ar putea desfasura la Spitalul Municipal Clujana.

„Cele mai multe decese sunt din cauza bolilor cardiovasculare. Aceste cazuri ar putea fi monitorizate, urmarite”, a aratat consilierul. Costul programului s-ar ridica la 480.000 de lei.

O a doua propunere se refera la dotarea gradinitelor cu suport logistic necesar mancarii sanatoase. Pentru cele 52 de gradinite ar fi nevoie de suma de 780.000 de lei, adica 15.000 de lei pentru fiecare gradinita in parte.

Cu 135.000 de lei ar trebui sprijinit programul „Educatie pentru sanatate”, in 60 de scoli din municipiu.

Ultima propunere se refera la lucrari de refatadizare a spitalelor de pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca. „Avem datoria sa alocam bani acestor spitale”, a spus Borza.

Pentru proiectele reale aduse la masa dezbaterii bugetului local, ii spunem Jos palaria Ioanei Borza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *