Anchete

Claudia Corega – de la Zâna-Măseluţă la escroaca a cărei poveste bate filmele cu ţepari de pe Netflix

Scris de 22215

Lumea medicilor din Cluj, dar şi din România, este plină de cazuri de corupţie morală, scandaluri sexuale, bătăi domestice, mită – asta pentru că cei care ajung în elita medicală o iau razna de la prea mulţi bani şi prea multă putere. Dar nu aţi mai auzit de un caz atât de special aşa cum este cel pe care vreau să vi-l prezint.

Acum opt ani, nu era sindrofie, eveniment de business, sau şuşanea artistică la care doctorita ortodonta Claudia Corega, patroana Q Smile, să nu-şi facă apariţia îmbrăcată în haine de firmă şi cu poşetă de mii de euro. Chiar şi noi, la Ziar de Cluj, i-am făcut la un moment dat un interviu „de bine”, ziarista de atunci, Cristina Andromeda Tirenescu, găsindu-i Claudiei Corega o poreclă inedită: „Zâna Măseluţă”.

Articolul a devenit viral şi, drept mulţumire, Claudia Corega s-a gândit să-mi şpăguiască ziarista cu un aparat dentar scump pentru copilul ei, lucru de care am aflat mult prea târziu şi care m-a enervat teribil, fiindcă la Ziar de Cluj nu am acceptat nici măcar excursii în barter de la agenţiile de turism, aşa că am dat-o afară pe deşteapta aia.

Ar fi trebuit să îmi reţină atenţia mai mult acel „eveniment”.

În anii care au urmat, deşi avea o publicitate fantastică şi câştiga zeci de mii de euro pe lună, Corega a început să-şi distrugă sistematic clinica, prin atitudinea total neprofesionistă faţă de clienţi. Ieri, am discutat cu mai multe foste angajate, din care una mi-a relatat:

“Venea la clinică să lucreze o dată la 12 zile, în rest îşi bătea joc de pacienţi, găsind scuze penibile: ba că e bolnavă, ba că e bolnav Maxi, copilul ei, ba că e la un congres în Sigapore, unde va primi Doctor Honoris Causa, ignorând, cu cinism bolnavi care veneau de la Satu Mare, Oradea sau Bacău, atraşi de publicitatea doctoriţei şi care era lăsaţi cu buzele umflate în faţa recepţiei, mângâiaţi de noi, de angajaţii Q Smile cu vorbe mieroase, căci nici noi nu mai ştiam ce să mai minţim, atâta de ruşine ne era”.

În timp, Corega a început să dea ţepe şi marilor notabilităţi ale oraşului: fata notăriţei Chiş, Ana Muntean (cea cu scandalul Marica), unor avocaţi sau judecători, oamenilor de afaceri proeminenţi din Cluj sau din Ardeal. Corega a apucat-o pe panta mitomaniei, construindu-şi un univers fals, brodat cu minciuni şi poze glamour pe Instagram.

Documentarele de pe Netflix care se referă la escrocii internaţionali sunt pepsi faţă de povestea Claudiei Corega, care şi-a inventat premii, participări false la congrese, minţind că este speaker la evenimente UNICEF, alături de Angelina Jolie, sau mari ortodonţi ai lumii, luând din arhiva ei personală poze din călăzorii şi minţind că se află chiar în acel moment, ba la Paris, ba la New York, în timp ce ea era în maşină în faţă la Sora, in centrul Clujului.

Profilul ei, în fine, proiecţia ei despre ea: o mamă singură, workahoolică, femeie de afaceri de succes şi profesionistă desăvârşită, o eroină modernă, o tigresă care începe să dobândească nu doar reputaţie naţională, ci faimă globală.

 

 

Dar, ţepele date clienţilor, plus scandalurile profesionale, nu aveau cum să nu îi afecteze veniturile. Pe vremuri, o clinică care câştiga milioane de euro, Q Smile a ajuns o epavă economică, în condiţiile în care, faţă de alţi medici, Corega pleca cu o tonă de avantaje în cariera medicală: un sediu de firmă pentru clinica ei unde nu plătea chirie, căci era proprietatea părinţilor, o mamă şi un tată cu lovele – cunoscuţi medici şi profesori universitari respectaţi, bani pentru dotări de la tatăl său. Claudia Corega a păpat totul, s-a sinucis moral şi economic.

Dar decăderea ei nu era încă completă. Claudia Corega şi-a distrus şi cariera universitară, intrând în conflicte cu mari şefi de catedră de la UMF, lipsind de la cursuri şi lăsându-i pe studenţi în aer.

Corega, lipsită de veniturile care o făceau să ducă un trai de milionară, a conceput cel mai jegos plan posibil. A început să ia bani cu împrumut, inventându-i copilului ei o boală necruţătoare, o tumoră apocaliptică pentru care Maxi avea nevoie „urgentă” de bani.

Cu povestea asta şi-a şantajat emoţional prietenii de pe care a caşcavalit sume impresionante de bani, apoi a trecut la cunoscuţi, amici de ocazie, foşti parteneri de business, oameni de afaceri – cărora le prezenta, cu lacrimi, cazul disperat al copilului său, Maximilian, care are nevoie de un tratament inovator şi urgent, fiindcă altfel se curăţă.

 

O să vă întrebați de ce nu a apelat la tatăl copilului? Pentru că și ăla s-a săturat de minciunile ei, plus că asupra paternității planează o poveste savuroasă care spune că doctorița l-ar fi făcut cu un băiat celebru de pe Centru.

Singura relație cât de cât oficială de care s-a știut a fost cea cu un organizator de evenimente Florin Bugnar, care i-a fost și manager la clinică și a și tapat-o de bani, cu care a fost văzută la un revelion la Grand Hotel Italia certându-se ca niște circari și unde Corega făcea atâtea istericale pe hol încât Bugnar a trântit-o de un perete ca să o potolească.

Corega lua banii şi începea, cu banii împrumutaţi în numele bolii false a copilului, sesiuni gargantueleşti de shopping, cumpărând, impulsiv, rochii de firmă Dior, genţi Hermes – cele mai multe dintre ele ajungând în dressing şi rămânând acolo, ani de zile, cu eticheta pe ele. În tot acest timp, Corega minţea şi se minţea, afişând poze cu ea în diverse locaţii luxuriante: ba în Hawai, ba la Aspen, staţiunea milionarilor, cu un tupeu incredibil, de multe ori afişând poze cu „bolnavul” Maxi, un copil grăsălău şi puşcând de sănătate.

Medicii asociaţi din clinică au părăsit-o. Angajaţii, la fel – mulţi neplătiţi, blestemând-o şi înjurând-o amarnic. Stâlpul ei, tatăl Claudiei Corega, a murit la un moment dat şi pe holurile UMF era chiar şi o glumă macabră, fiindcă la înmormântare chiar au vrut să participe mulţi prfesori din UMF ca să fie convinşi că bătrânu a dat cu adevărat ortul popii, de atâtea ori minţise Claudia Corega la UMF că tatăl ei a murit, ca să îşi motiveze absenţele.

În ultimii trei ani, Corega a dispărut de pe radarul mondenităţilor complet. Dar a continuat să ceară bani împrumut şi să mintă despre boala copilului ei cu un cinism pe care un psihiatru talentat l-ar putea lesne încadra într-o boală mintală.

Dacă vă întrebaţi de ce mă aplec eu, Liviu Alexa, jurnalist de investigaţii, asupra destinului rata al acestui medic? Pentru că, aidoma doctoriţei Andreea Răchişan, care m-a zgândărit cu notificări ameninţătoare, fără să fi scris vreodată despre ea, şi pe Claudia Corega a mâncat-o în cur să mă abordeze de Paşti de o manieră atât de penibilă şi haină, că nu mi-a venit să cred ce îmi scrie pe telefonul mobil.

După ani de zile în care nu ne-am mai vorbit, mi-a trimis un mesaj de Sărbători, la care am răspuns amabil.

În ziua următoare, însă, Corega, probabil aflată în sevraj financiar, mi-a trimis un mesaj kilometric în care mi-a cerut nici mai mulţi nici mai puţini de 40.000 de euro „într-o problemă de viaţă şi de moarte”, spunându-mi că Maxi are recidivă de cancer şi că e în ultima fază, urmând ac sămi întoarcă împrumutul „în maxim două luni”, fiindcă, vezi Doamne, e implicată într-un amplu „proiect de cercetare”.

Atunci m-am gândit că e de datoria mea să expun acest caz, să nu mai rămân ignorant ca foştii ei colaboratori, angajaţi, sau parteneri. Fiindcă femeia asta este un pericol public, este o escroacă periculoasă care şantajează emoţional, care a rămas fără busolă morală şi care trebuie oprită.

În ziua respectivă i-am cerut explicaţii Claudiei Corega, dovezi medicale, ba chiar, luând ca referinţă diverse referinţe de pe contul ei de Instagram unde scria că Maxi este internat la cel mai reputat spital pediatric din Los Angeles, am ajuns chiar să sun la acel spital şi să consult, cu ajutorul departamentului de specialitate registrul medical de unde Maximilian lipsea cu desăvârşire. Aşa cum observaţi, de-a lungul discuţiei, singurul „argument” al Claudiei Corega este că vreau să-i fac rău, deşi i-am oferit şansa să îmi furnizeze acte medicale doveditoare.

 

Stati linistiti, nu am fost singura persoana de la care a vrut sa “imprumute” in acea zi.

 

Cea mai mare îngrijorare a mea, nu ca jurnalist, ci ca tată, se îndreaptă spre bietul copil de 12 ani pe care această mamă degenerată îl creşte, îmbrăcându-l cu minciunile ei, hrănindu-l cu traumele ei.

Incredibilă povestea de azi, nu?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 15 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 17 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 19 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 19 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 21 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 21 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 22 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 23 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 24 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE