Din oras

Apar doua blocuri noi de maxim 7 ETAJE pe strada Oasului. Beneficiari sunt MFM Construct si Geromed Beta

Scris de 1440

Realizarea PUZ-ului pentru un nou proiect imobiliar se afla in dezbatere publica. Este vorba despre urbanizarea unui teren de 8.000 mp de pe strada Oasului 86-90, unde SC MFM Construct SRL si SC Geromed Beta SRL vor sa construiasca doua blocuri de locuinte si birouri, cu spatii comerciale la parter, cu regim de inaltime maxim admis de (3S)+P+5+ER+ET.

Totalul de 8012.00 mp de teren se compune din 5 parcele fiind in proprietatea beneficiarilor.

Terenul se invecineaza la nord si est cu strazile Oasului si Treboniu Laurian, iar pe laturile sud si vest cu proprietati private edificate cu locuinte colective si spatii de servicii si comert (imobile mixte in principal).

Una din parcele, in suprafata de 5662.00 mp este ocupata in acest moment cu 8 corpuri de cladire avand functiuni de hala de productie P si P+2E, cabina de poarta, atelier auto si atelier tamplarie, castel de apa, statie de deurizare, centrala termica, statie de compresoare si magazie metalica. Pe parcela cu suprafata de 1700 mp exista o constructie cu destinatie industriala – constructie de conuri pirometrice cu regim de inaltime P+E, iar pe o a treia parcela exista doua constructii cu destinatia de decantor si put de apa.

“Beneficiarii propun schimbarea unitatii teritoriale existente, din zona industriala restructurabila, zona mixta in reparcelarea amplasamentului reglementat, respectiv realizarea unui regulament de construire pe aceste parcele. Obiectivele principale sunt de transformare si asanare a zonei, de crestere a calitatii spatiului construit, crearea unei ambiante urbane conforme si a unei imagini arhitecturale contemporane”, scrie in documentatia elaborata pentru PUZ.

Scopul acestui obiectiv este crearea unui cadru care sa asigure functionarea unui ansamblu mixt pentru care se vor asigura locuri de parcare, realizarea acceselor pietonale si auto, a punctelor gospodaresti si a spatiilor verzi publice cu acces nelimitat. Tinand cont de reglementarile PUG in vigoare si de caracterul format al zonei, din punctul de vedere al parcelelor existente, consideram ca functiunea propusa se incadreaza in viziunea de dezvoltare a municipiului si implicit a populatiei.

Pentru accesul auto propus pe teren in subsoluri se propune acces din str. Treboniu Laurian, iar pentru acest lucru se propune largirea strazii peste amplasament, urmand astfel a se dezmembra aprox 205.92 mp in vederea amenajarii unei benzi de circulatie suplimentare pe str. Treboniu Laurian, pentru accesul in cele 3 nivele subterane propuse pentru parcarea autovehiculelor. Se vor organiza locuri de parcare pe parcela – in cele 3 nivele subterane ale Corpului A si B.

Avand in vedere ca imobilele propuse sunt mixte – locuire si comert/servicii la parter – Corp A, respectiv birouri si servicii – Corp B, in faza PUZ se estimeaza un total necesar de parcari de 364 parcari. In plus, se vor amenaja inca 70 locuri de parcare cu acces public nelimitat, tot la nivelul subsolurilor.

MFM Construct Cluj-Napoca este detinuta de Adrian Nicolae Moraru (50%) si Alin Constantin Moraru (50%). In 2020, a avut un profit net de 2 milioane euro.

Geromed Beta Cluj-Napoca este detinuta de urmatorii asociati: Adrian Nicolae Moraru (35%), Alin Constantin Moraru (35%), Daniel Moraru Miller (15%) si John Ioan Moraru (13%). In 2020, compania a avut un profit net de 493 mii euro.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE