Din oras

Clasele primare de la Sincai si Racovita se muta din centru

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj impreuna cu Primaria au gasit solutia pentru fluidizarea traficului de pe strada Avrm Iancu si Kogalniceanu. Astfel, la inceputul anului scolar 2016-2017 elevii claselor primare vor fi mutati din actualele spatii in care isi desfasoara activitatea in cladirea Liceului „Ana Aslan” de pe strada Horea. 

De mai bine de trei ani se discuta la nivelul administratiei locale mutarea claselor primare de la liceele Gheorghe Sincai, George Cosbuc si Emil Racovita. Acest lucru va fi posibil cel mai probabil de la inceputul anului scolar 2016-2017 cand elevii claselor pregatitoare inscrisi la Liceul Gheorghe Sincai si Emil Racovita vor urma cursusrile in cladirea actualului liceu Ana Aslan de pe strada Horea. 

Decizia Inspectoratului Scolar Judetean Cluj vine ca o masura de separare a elevilor din clasele primare de elevii claselor de liceu pentru a nu mai exista o asa-zisa influenta negativa in cadrul programului educativ. Seful ISJ, Cluj Valentin Cuibus, a confirmat zvonurile recente ajunse la urechile parintilor care au copii inscrisi la cele doua licee de prestigiu clujene, insa a dezmintit faptul ca vor fi transferati si copii care in prezent sunt in una dintre clasele 1-4. 

“In acest moment exista un studiu avansat si e posibil sa facem doua astfel de structuri primare in zona centrala, una sa apartina de Racovita, una de Sincai. Nu vor fi scoli independente deocamdata, ci structuri care cu vor incepe cu clasele 0 – IV.  Vor fi structuri numai pentru invatamantul primar. Incet, incet clasele primare vor merge, unele acolo pe Horea, iar altele in alta structura pe care urmeaza sa o identificam. Liceul Ana Aslan ramane ca liceu. In curtea respectiva sunt doua cladiri, una ramane pentru liceu, cealalta va fi pentru clasele primare de la Racovita si Sincai. S-a si discutat cu Directia Tehnica din Primarie pentru a se realiza un gard in curtea cladirii de pe Horea, astfel incat sa existe o delimitare intre cele doua entitati educative. 2016-2017 vor fi structuri separate in ciclul primar, dar se va merge intr-un sistem esalonat. In acest sens nu va fi mutata clasa a II-a de la Racovita acolo, ci acolo se va incepe cu clasele pregatitoare pentru a nu exista discutii din partea parintilor care sa spuna ca ei vor in acea cladire de pe Kogalniceanu. Cei care vor intra la Racovita si Sincai vor sti ca structura claselor primare va fi acolo pe Horea. In anul urmator va merge pregatioarea si clasa 1 si asa mai departe”, a afirmat Valentin Cuibus, inspectorul sef al ISJ.

Decizia vine si in urma numeroaselor sesizari din partea soferilor clujeni care au reclamat in repetate randuri ca la orele diminetii se creeaza adevarate ambuteiaje pe strada Avram Iancu si in zona centrala a orasului.

“In plus, aceasta mutare va rezolva in buna parte o mare problema, si anume cea a masinilor care vin dimineata in zona centrala. Cei mai multi parinti vin la prichinde, la clasele primare nu la cei de clasele V-VIII”, a mai declarat Valentin Cuibus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *