Politica

Ciolacu nu vrea ridicarea scutirilor pentru angajații IT: “Ar fi o greșeală (…) Vrem sistem digital ca în Rusia? Sau o țară ca afară?”

Scris de 582

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că nu vrea să ridice scutirile pentru angajații din IT. „Ar fi o greșeală”, a subliniat liderul PSD.

„Avem 27% venituri din PIB și cheltuieli din 40. Polonia are 37% venituri din PIB și are cheltuieli de 40-41%”, a mai spus Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a mai declarat că social-democrații susțin impozitarea progresivă, iar dacă premierul Nicolae Ciucă și liberalii se opun, atunci să răspundă cum se dorește o țară ca afară, dar cu un sistem digital ca în Rusia.

”Am să vă pun la dispoziție o hartă a globului pământesc și am să văd rog să vă uitați și să vedeți câte țări au impozit progresiv și câte țări au cotă unică.

Este opinia dânsului (Nicolae Ciucă n.r.) dar așa și noi avem opinia că trebuie să trecem la impozitul progresiv, să facem un pas către țările dezvoltate. O astfel de discuție nu este pentru ziua de mâine, este pentru viitor. Trebuie să discutăm cu toți partenerii sociali, cu toți actorii implicați pentru a lua cele mai bune decizii.

Eu am vrut să discutăm principii, nu despre detalii de tipul: cine face expertiza la case, că nu suntem noi autorizați să spunem.

Noi ne dorim o țară ca afară, dar cu un sistem digital ca în Rusia? Nu se aplică mâine, dar nu este normal să avem această discuție?”, a spus Marcel Ciolacu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 50 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE