Politica

Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat vineri noi detalii despre politica fiscală pe care partidul său o dorește după preluarea guvernării.

El a spus că își dorește ca și companiile mari care activează în România să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri.

”Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, al IMM-uri, la Horeca. Dar e corect ca și companiile mari care activează în România să plătească la fel ca și companiile românești: cel puțin 1% din cifra de afaceri. Avem datoria să creăm acest echilibru concurențial. Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Păi nu vă așteptați să ne vină rudele înapoi din Diaspora cu așa impozite. Trebuie să găsim un echilibru”, a spus Ciolacu la Brăila.

El a indicat și faptul că impozitul pe dividende e prea mic.

”La dividende avem impozit de 8% în România, în Germania e 26%. Nu poți să scoți dividende de la firmă, apoi să împrumuți propria firmă și să iei dobândă. Avem datoria de a impune echitatea socială”, a mai spus Ciolacu.