Din oras

Cinema Dacia va fi dotat cu mobilier si aparatura de 2 milioane de lei

Primaria clujeana cauta o firma care sa doteze Cinematograful Dacia, din Manastur. Contractul, in valoare de aproape doua milioane de lei, se refera atat la dotarea cu mobilier, cat si cu aparatura video si cinematografica.

Dupa doi ani de promisiuni din partea autoritatilor locale, cinematograful Dacia este pe ultima suta de metri, in ceea ce priveste modernizarea lui. La inceputul acestei luni, Primaria Cluj-Napoca a lansat licitatia care se refera la dotarea cinematografului. Este vorba de un contract de 1,9 milioane de lei, fara TVA, si care va include atat dotarea cu diverse tipuri de mobilier si de echipament, dar si cu aparatura video si cinematografica.Odata adjudecat contractul, firma castigatoare va avea la dispozitie trei luni pentru incheierea lucrarilor.

Noul cinema, gata modenizat, este pe lista promisiunilor lui Emil Boc inca din 2013. Atunci, cu ocazia unei vizite “de lucru”, el arata ca cinematograful va fi redat clujenilor in 2014, insa acest lucru nu s-a intamplat anul trecut. Motivul invocat a fost acela ca primaria s-a judecat cu fostul chirias inca din 2010.

Contractul pentru modernizarea și extinderea cinematografului din cartierul Manastur (proiectare si executie) a fost semnat in 11 iulie anul trecut cu asocierea 2 Invest -Civitas Proiectare. Igienizarea si refacerea cladirii a costat peste 2,8 milioane de lei, pretul incluzand si proiectarea.
Intentia primariei este ca la Cinema Dacia sa ruleze filme in mod gratuit, iar spatiul sa fie redat in primul rand manasturenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *