De cartier

Chioșcurile de bilete de autobuz se transformă în ghene de gunoi și suport pentru mâzgălituri. Aparatul de curățat pereții stă în hibernare

Chioșcurile de bilete din stațiile de autobuz s-au transformat în ghene de gunoi și suport pentru graffiti, odată cu scoaterea lor din funcțiune. Implementarea sistemului de ticketing a făcut inutile chioșcurile respective, dar Primăria nu se grăbește să le ridice de pe domeniul public. Sau dacă tot rămân piese de muzeu pentru o perioadă, măcar să fie întreținute.

De exemplu, în stația de autobuz de pe Calea Mănăștur, chioșcul a devenit panou pentru anunțuri de tot felul și loc pentru așa zise graffiti-uri. Se pare că aparatul pentru curățat mâzgăliturile de pe pereți zace nefolosit undeva în depozitele Primăriei, în loc să fie pus în funcțiune.

În februarie, Ziar de Cluj vă arăta că administrația publică locală a investit 52.000 euro într-un aparat de curățat graffiti-urile și afișurile de pe pereți, dar într-un an a fost folosit doar de 17 ori. Practic, vorbim despre o investiție de paradă. Mașina respectivă a fost arătată presei, primarul Emil Boc și city managerul Gheorghe Șurubaru au făcut show la inaugurare, apoi a fost pusă la hibernare.

Citește și:

Aparatul de curățat graffiti, care a costat 52.000 euro, a fost folosit de Primărie în doar 17 locații într-un an. Orașul e la fel de plin de mâzgălituri pe pereții clădirilor

Săptămâna trecută, viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că stațiile de autobuz în care chioșcurile de vânzare a biletelor la geam au fost desființate vor fi modernizate treptat. Acestea vor fi demolate și urmează să se stabilească dacă pe viitor vor fi construite altele noi sau vor fi date în concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *