FOTOGRAFILA

Clujenii fac munca Primăriei: un cetățean a curățat singur o bancă din Parcul Central plină de excremente

Ziar de Cluj a semnalat anterior faptul că băncile din Parcul Central nu pot fi folosite deoarece sunt pline de excrementele ciorilor. Se pare că municipalitatea nu reușește să menține curate aceste bănci, astfel că un clujean a decis să ofere un exemplu și a curățat o bancă. 

Măcar am făcut un lucru bun pentru Cluj. De cel puțin un an acea bancă era plină de gâniaț de cioară și toată lumea o ocolea. Arăta foarte inestetic așa că am luat atitudine. Azi de dimineață pe la 7:00 mi-am pus în rucsac:
– un burete de sârmă
– două tipuri de diluant
– o sticlă de alcool izopropilic
– două cârpe
și am pornit spre parc. Am plecat însă cu frica în sân. 
Dacă o să mă prindă vreun polițist în timp ce curăț banca, mi-oi lua vreo amendă că n-am autorizație de la primărie? Îmi asum și voi plăti amenda. După ce am ajuns, m-am pus pe treabă. Nu am fost văzut decât de câțiva oameni care făceau jogging. Niciun polițist din fericire nu era pe-acolo.

Parcul Central și crurățenia din oraș sunt atribuțiile city-managerului Gheorghe Șurubaru. În 2018, Șurubaru anunța că problema ciorilor din Parcul Central a fost rezolvată prin achiziționarea unor aparate cu ultrasunete. Evident că la fel ca și alte achiziții făcute de city-manager și aceasta s-a dovedit un eșec. Ciorile sunt în continuare prezente și „decorează” cu  excremente alei, bănci sau locuri de joacă. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *