Sanatate

China a aprobat testarea clinică a unui vaccin împotriva coronavirus. Belgia și SUA lucrează și ele la stoparea virusului

China a autorizat testări clinice ale primului vaccin creat pentru combaterea coronavirus, potrivit unui comunicat al Partidului Comunist, citat de Reuters. Echipa de cercetători care a dezvoltat acest vaccin este condusă de Chen Wei din cadrul Academiei de Științe Medicale Militare din China.

În acest context, presa internațională scrie și faptul că un laborator din Belgia a descoperit un anticorp care neutralizează coronavirusul. Este vorba despre un anticorp care a reuşit deja să neutralizeze virusul creat în laborator, a anunţat Institutul Flamand de Cercetare în Biotehnologie.

Anticorpii împiedică viruşii să infecteze celulele sănătoase şi oferă o protecţie imediată, deşi efectul lor este de o durată mai scurtă decât cel al unui vaccin.

Tratamentul le este util în special celor care tratează şi îngrijesc bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

Belgienii pregătesc deja faza de testare clinică a unui tratament cu acest anticorp, care poate fi produs pe scară largă. Au în lucru şi un tratament pentru cei deja infectaţi, dar nu dat detalii despre acesta încă.

De asemenea, cercetătorii americani de la Institutul de Cercetare Kaiser Permanente Washington din Seattle au început un studiu în prima etapă a unui vaccin COVID-19 dezvoltat în timp record, potrivit Associated Press.

Institutul de cercetare din Seattle face parte dintr-o rețea guvernamentală care testează tot felul de vaccinuri și a fost ales pentru studiul vaccinului împotriva noului coronavirus înainte ca COVID-19 să înceapă să se răspândească pe scară largă în statul Washington.

Kaiser Permanente a analizat zeci de oameni, în căutarea celor care nu au probleme cronice de sănătate și nu sunt bolnavi în prezent. 

Primul participant al studiului, manager de operațiuni la o companie mică de tehnologie, a primit injecția într-o sală de examene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *