In cateva saptamani clujenii din trei cartiere vor putea savura acasa ori la serviciu pizza italiana cu elemente specifice bucatariei lui Adi Hadean. Va fi preparata in cuptor cu lemne, cu majoritatea ingredientelor produse la Cluj, o pizza care va purta amprenta gastronomiei lui Hadean si va respecta originea mancarii.
Businessul bucatarului clujean se va pune in miscare in cateva saptamani.
“Nu i-am stabilit inca numele, insa, cum am un brand numit Foodie, este posibil s-o botezam Foodie Home Delivery si vom incepe cu pizza. Avem un spatiu in care am construit un cuptor din care vom scoate mai multe lucruri, depinde de anotimp si de clienti”, precizeaza acesta.
Pizzeria va functiona pe sistemul de livrare la domiciliu si le va fi destinata doar celor care locuiesc in Manastur, Grigorescu si zona centrala a Clujului.
“Pe partea de pizza vom targeta doar aceste trei cartiere, mari si late. Nu mi se pare ca e bine sa livrezi o pizza facuta langa Polus in Someseni, pentru ca nu mai ajunge pana acolo asa cum a fost ea facuta”, explica Hadean.
Clujenii vor putea comanda pizza si cu 11 lei, si cu 35 de lei, insa Hadean ii asigura ca ingredientele vor fi aceleasi, indiferent de pret.
“Vom folosi si la cea cu 11 lei tot mozzarella, nu avem de gand sa punem inlocuitori de branza”, promite bucatarul.
Intre elementele care vor face diferenta in bucataria viitoarei pizzerii se numara cuptorul incalzit cu lemne, cu vatra rotativa, ingredientele noi, cum ar fi sosurile, vor fi preparate aici, iar plantele aromate vor fi cultivate tot de catre oamenii lui Hadean.
“Ne straduim ca ingredientele care nu e necesar sa fie aduse din Italia sa fie produse la Cluj. Ma refer aici la faina, mozzarella, o parte din mezeluri. Nu vreau ca aceasta pizza sa fie un produs autentic italian, ci o pizza care respecta originea mancarii si care sa poarte amprenta mea”, conchide Adi Hadean.
Bucatarul clujean si-a anuntat decizia si pe blog.
“In ultimii aproape 20 de ani (nu-mi vine a crede ca numarul e real) am vandut multa mancare pentru altii, muncind in restaurante/pub-uri/bistro-uri, punandu-mi numele și fata langa diverse produse alimentare. Am vandut putina mancare pentru mine, dar asta e pe cale sa se schimbe. Voi incepe cu lucruri pe care pot sa le scot din cuptorul construit de Cristi. Mai intai, pizza. O mancare aparent banala, tratata cu dispret de multi dintre cei care o fac și o vand, dar care poate fi minunata, daca respecti originea ei modesta, ingredientele simple, dar de calitate și pe omul care o face. E atat de simplu, e atat de complicat. Habar n-am daca e loc pentru ideea mea in Cluj, nici n-am cum sa verific daca-i buna ori rea decat dupa ce-i dau drumul in lume. Oricum ar fi, important e ca am testat cuptorul, ca functioneaza impecabil și ca din el pot sa iasa multe lucruri delicioase (imi inchipui cozonaci, caserole cu paste, fasole cu carnati copti incet, pulpe de miel lasate in vas de lut peste noapte, celebrul cholent al lui Mircea Groza, pui umpluti cu fructe și ierburi și apoi copti incet)”, se destainuie Hadean.
Foto: adihadean.ro