Straineze

Charles al III-lea, proclamat REGE al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Scris de 513

După cea mai lungă așteptare la succsiune din istoria cunoscută, Charles al III-lea a devenit sâmbătă, oficial, noul Rege al Regatului Unit după moartea mamei sale Regina Elisabeta a II-a.

Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care a avut loc la Palatul St. James din Londra. Regele Charles va conduce și cele 14 națiuni care formează Commonwealth-ul.

Proclamarea a fost urmată de exclamația ”God Save the King”, ”Dumnezeu să îl aibă în pază pe Rege”, din partea publicului.

Majestatea Sa a depus jurământul ca Rege, în cadrul unei cermonii la care a fost însoțit de soția sa, de acum Regina consoartă Camilla, și de fiul său mai mare William, care a primit vineri și titlul de Prinț de Wales și care este acum primul în ordinea succesiunii la tron.

Regele Charles al III-lea a jurat și că va proteja religia protestantă.

La ceremonie au fost prezenți prim-ministrul Lizz Truss, dar și foștii premieri ai regatului care mai sunt în viață.

Noul Rege a adus din nou un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, care a murit joi.

”În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viață, mă rog la îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu atotputernic”, a spus Regele Charles al III-a.

După ceremonie, salve de tun au fost trase în Londra și același lucru se va întâmpa în tot regatul, la Edinburgh, în Scoția, Cardiff, în Țara Galilor și Belfast, în Irlanda de Nord,pentru a anunța proclamarea noului Rege.

O proclamație a fost citită de la balcon, urmată din nou de salutul „God Save the King”. De asemenea a fost intonat imnul, de acum intitulat „God Save the King”, iar la final s-au auzit urale.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, a îndurerat nu doar o națiune, ci o întreagă lume. Regina avea 96 de ani și și-a servit țara cu demnitate timp de 70 de ani. Ea a lucrat până în ultima clipă. A murit la castelul Balmoral din Scoția, una dintre reședințele ei pereferate.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 mins Din oras
  A început o nouă ediție a mascaradei numite ”bugetare participativă”. OSĂ le implementeze Boc, ca și pe celelalte din edițiile mai vechi
 • Acum 2 hours Politica
  ȘTIE CINE E STĂPÂNUL: Gestul neobișnuit făcut de noul ministru al Educației în fața președintelui Iohannis, imediat după depunerea jurământului
 • Acum 2 hours Justitie
  Iohannis a pensionat-o pe judecătoarea clujeană Adina Lupea. A scăpat Boc de un contestatar al demolării garajelor
 • Acum 6 hours Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 7 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 8 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 9 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 10 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 10 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 11 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 11 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 12 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE