Sport

CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu. Și pentru ce sumă luptă în Champions League

Scris de 1245

CFR Cluj a luat al 5-lea titlu de campioană, lucru care îi va garanta o nouă participare în preliminariile Ligii Campionilor, o competiție care propune bonusuri colosale de la nivelul play-off-ului.

Pentru succesul din Liga 1, clubul lui Nelu Varga primește o sumă importantă din drepturile TV. Pe lângă cei 850.000 de euro primiți pentru câștigarea sezonului regulat, în conturile clujenilor vor mai intra 2.640.000 de euro pentru câștigarea campionatului, notează gsp.ro

CFR luptă pentru 15,6 milioane de euro

Clujenii vor intra din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, dar au avantajul ca în primele două „duble” să fie cap de serie.

Pentru prezența în grupe, UEFA acordă un bonus de 15,6 milioane de euro, la care se adaugă din market pool în jur de 4,5 milioane de euro.

S-ar adăuga rețeta din bilete, care ar fi foarte mare datorită numelor grele ce ar veni la Cluj, dar și eventualele 2-3 puncte acumulate, care s-ar traduce prin alte aproape 3 milioane de euro.

S-ar trece de 25 de milioane de euro. Chiar și dacă ar accesa grupele UCL, n-ar putea acoperi datoria înregistrată la 31 decembrie 2021. Iar o eventuală participare în Champions, în toamnă, ar obliga clubul automat la cheltuieli mult mai mari decât în anii precedenți.

Datorie uluitoare pentru echipa lui Nelu Varga: 26.2 milioane de euro!

Nivelul datoriei pe care CFR a atins-o la finalul anului trecut e șocant: 26,2 milioane de euro. Datoria s-a mărit, față de 31 decembrie 2020, cu aproapre 40%. Ce reprezintă această uriașă sumă cu care CFR e datoare în momentul de față?

Sunt mai multe categorii, dar cea mai mare sumă de recuperat o are chiar patronul clubului. Nelu Varga a împrumutat clubul, iar acești bani sunt acum creanța pe care el o deține.  Această practică, de a trece ca împrumut sau ca datorie orice sumă de bani care, teoretic, e investită în societate din propriul buzunar, nu e o metodă care acționează doar în fotbal, semnalează sursa citată.

 

 

sursa foto: captură gsp.roULTIMA ORĂ

 • Acum 55 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE