Din oras

Centrul, invadat de graffiti. Amenzile marite nu descurajeaza fenomenul

In urma cu doua luni, la propunerea Politiei Locale s-a marit la Cluj-Napoca cuantumul amenzilor care pot fi aplicate celor care “murdaresc fatadele cladirilor si a statuilor cu desene si inscriptii tip graffiti”, maximul ajungand la 2.500 de lei. Masura s-a luat in speranta stoparii fenomenului care a luat amploare in ultima perioada. Cu toate acestea orasul continua sa fie impanzit de mazgaleli indescifrabile, mesaje semi-amuzante sau desene mai mult sau mai putin reusite, toate in numele artei urbane sau poate a teribilismului.

In parte orasul arata la fel de mazgalit pentru ca mai marii orasului nu s-au gandit si la luarea unor masuri de indepartare a graffiti-urilor deja existente, iar pe de alta parte rata de (in)succes a Politiei Locale de prindere a faptasilor nu are cum sa ii descurajeze: in tot anul 2014 au fost prinsi la Cluj-Napoca patru persoane care desenau pe cladiri, care au fost amendate cu cate 1.000 de lei.

Centrul Clujului e plin de graffiti “de neam prost”, asa cum au remarcat si cei de la Vice.com.

Oriunde exista o bucata de perete nescorojit vreun artist s-a gandit sa isi lase urma. Nu este deranjat de faptul ca e o cladire istorica, simte nevoia sa lase ceva in urma din intelepciunea sa.

Zidurile Clujului vorbesc, mesajele sunt scrise cu spray negru sau rosu si unele sunt usor amuzante.

Altele te indeamna la o viata sanatoasa sau iti aduc aminte ca violenta nu este niciodata o solutie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *