Din oras

Centrul Clujului continuă să se dărâme în capul trecătorilor

O bucată din acoperișul unei clădiri degradate de pe strada Tipografiei s-a desprins, miercuri după-masă. Din fericire, nimeni nu a fost accidentat. Aceasta este încă o dovadă că programul ”Marea Refațadizare” este de fapt un mare eșec.

În jurul orei 17:00, strada Tipografiei a fost scena unei intervenții de câteva minute a unor echipaje ISU. Oamenii s-au adunat buluc, ca la circ, să vadă cum pompierii ridică scara de intervenții pe o clădire veche, a cărui acoperiș e un pericol mortal pentru trecători.

În cursul zilei de azi, o bucată de metal de la grilajul de aerisire al acestei clădiri a căzut de pe acoperiș pe trotuar. Din fericire, nu a lovit niciun trecător. După câteva ore, a doua bucată de grilaj a alunecat, de asemenea, până la marginea acoperișului. Proprietarul magazinului de la parterul clădirii s-a speriat văzând că acoperișul începe să se destrame, bucată cu bucată, și a sunat la 112.

acoperis distrus

La fața locului a sosit un echipaj de pompieri, împreună cu un polițist local. După ce pompierii au constatat că nu au acces la etajul clădirii, deoarece proprietarul magazinului nu avea cheia, au chemat în ajutor un al doilea echipaj, care a adus și scara de intervenții.

,,Acum încercăm să prevenim să cadă bucata aceea de metal. Una a căzut azi. Proprietarul a sunat la dispecerat să anunțe”, a declarat polițistul local pentru Ziar de Cluj.

În mai puțin de cinci minute, un pompier s-a urcat pe scara de intervenție și a luat bucata de metal de pe acoperiș. Acest incident a avut un final fericit, dar nu toate bucățile căzute de pe acoperiș ajung în mâna pompierilor.

incident

În Cluj-Napoca au existat și cazuri în care clujenii au ajuns în spital după ce au fost loviți direct în cap de bucăți desprinse din clădiri vechi. Iată dovada că, în ciuda programului Marea Refațadizare, clădirile din centru continuă să îi pună în pericol pe trecători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *