Uncategorized

Centre de informare turistica la sate fara obiective turistice

Primarii din comunele clujene construiesc Centre de Informare Turistica, dar nu prea au ce sa promoveze. Astfel de constructii vor fi ridicate, anul acesta, in comunele Frata, Alunis, Cojocna si Calatele. Finantarea este una europeana, insa angajatii vor fi platiti de primarii si vor fi luati din randul personalului institutiilor publice.

O manastire si doua biserici vechi, cu atat se poate lauda comuna Frata la capitolul “obiective turistice”. Pentru promovarea lor, in comuna se va construi, anul acesta, un Centru de Informare Turistica. O investitie de aproape 700.000 de lei, care va presupune ridicarea efectiva a cladirii. Primarul comunei, Vasile Trif spune ca centrul va functiona intr-o cladire noua, ridicata in apropierea sediului Primariei.

“Ca si obiective turistice, avem Manastirea din Soporu de Campie si alte doua biserici vechi, in comuna. In apropiere se afla si Campul de bujori de la Zau de Campie, judetul Mures”, spune edilul.

Si in comuna Cojocna se va construi un astfel de centru de informare turistica. Primarul comunei, Ioan Serban spune ca singurul obiectiv important al comunei este zona Bailor Cojocna.

“Este un proiect pe care l-am mostenit de la vechea administratie. In afara de bai, nu vad alte obiective turistice care ar putea fi promovate in comuna”, spune edilul.

Si aici vor lucra doi angajati, insa primarul Ioan Serban este nemultumit de faptul ca acestia vor trebui luati de la Primarie.

“Nu stiu cum ne vom descurca, deoarece vor fi angajati din posturile unice ale primariei”, adauga Ioan Serban.

Investitia in viitorul centru se ridica la 702.000 de lei, fara TVA.

Centre de Informare turistica cor fi construite, anul acesta, si in comunele Alunis si Calatele. Investitia in cele doua centre se ridica la peste un milion de lei.

Finantarea infiintarii acestor centre este asigurata din fonduri europene, Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *