Uncategorized

Cine a bagat-o pe Loreen sub nasul lui Boc pentru 35.000 de euro

Artista care a castigat editia de anul trecut a Eurovision-ului cu piesa Euphoria e capul de lista al artistilor care vor concerta la Zilele Clujului in Piata Unirii. Pentru acest artist fara calibru, municipalitatea plateste nu mai putin de 35.000 de euro, bani proveniti din sponsorizari.  Cu aceasta suma, specialistii din show-biz sustin ca s-ar fi putut contracta formatii cunoscute, de renume international, precum Morcheeba sau UB 40.

In schimb, Primaria a ales ca, pentru a marca Zilele Orasului, pe scena sa urce o artista debutanta, cu un singur album, lansat la sfarsitul anului trecut in urma castigarii unui trofeu cu importante implicatii geopolitice – Eurovision. Daca cei mai cunoscuti impresari si organizatori de evenimente din Cluj si Bucuresti considera ca suma de 35.000 de euro este exagerata pentru Loreen si ca adevarata ei valoare pe piata de evenimente se invarte in jurul sumei de 15.000 de euro, ne-am intrebat in redactie cum a ajuns aceasta Loreen sa fie aleasa de catre Emil Boc si cine este personajul sau organizatia atat de influente care au reusit sa il convinga pe edil sa o aduca la Cluj.

Ziar de Cluj a reusit sa afle in exclusivitate ca aducerea Loreen la Cluj a fost intermediata de asociatia care organizeaza festivalul Peninsula la Cluj si aceasta operatiune seamana cu o finantare mascata catre festivalul ce va avea loc in perioada 18-21 iulie pe Valea Garbaului.

Sursele noastre ne-au dezvaluit ca banii pentru Loreen au fost deja achitati in conturile Asociatiei Live Music, cea care organizeaza festivalul Peninsula.

Pentru a confirma informatia surselor noastre, l-am contactat pe Bodor Laszlo, directorul Peninsula, pentru a vedea care este implicarea lui in aducerea artistei Loreen la Cluj.

Bodor a negat in prima instanta orice legatura cu Zilele Clujului, chiar daca era vorba de aceeasi asociatie care organizeaza Peninsula. In prima discutie, ne-a spus chiar ca nu stie nimic de Loreen si ca nu isi aminteste sa fi fost contactat in acest sens de cineva de la Primarie. Tot in prima discutie, Bodor a negat ca ar fi avut vreodata vreo implicare in Asociatia Live Music, desi, prezentam mai jos dovada, Laszlo Bodor, directorul Peninsula, figura ca vicepresedinte al Asociatiei la momentul in care si-a dobandit personalitatea juridica, in 2009. Dovada AICI!

Mai mult, Bodor a incercat sa ne duca pe o pista falsa, spunandu-ne ca Live Music este biroul de booking al festivalului, desi Live Music este chiar organizatorul Peninsula.

Dupa un timp de reflectie, Bodor “si-a amintit” intr-o discutie ulterioara ca a fost vicepresedintele Live Music si ca a recomandat-o pe Loreen celor din Primarie “acum cateva saptamani”.

Bodor spune: “M-au sunat sa imi spun parerea despre Loreen si eu am zis da, Loreen e ok. Nu stiam ca suma este 35.000 de euro. Nu am nicio implicare personala. Am fost vicepresedinte, nu mai sunt”, a precizat Bodor, cel care pare cel putin confuz daca e se tinem cont ca, in calitate de sef al proiectului Peninsula, organizat de Asociatia Live Music, primeste cu siguranta informari despre banii intrati sau iesit din cont.

Interesant este ca Asociatia Live Music a primit de la Primarie suma de 150.000 de lei pentru organizarea Festivalului Peninsula, deci, practic, Primaria a dat din sponsorizari o suma mai mare pentru un simplu artist decat pentru acest mare festival. Pentru Loreen, suma incasata de asociatia Music Live este de circa 160 000 lei.
Principalii sponsori ai evenimentului Zilele Clujului sunt Terapia, Orange, Ursus si Coral Impex, alaturi de o pleiada de sponsori mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *