Sanatate

Celulita: Tratamente moderne

Dupa cum se stie, celulita este o problema destul de complexa si femeile nu ar trebui sa se fereasca de a cere ajutorul specialistilor pentru a o trata. In acest sens, folosind o terapie adecvata diferitelor localizari ale celulitei, specialistii din institutele de frumusete, cabinete sau clinici specializate propun marelui public urmatoarele metode de tratament:

 

 

–    Drenajul limfatic (la un specialist kineto-terapeut). Indicatii: probleme de retinerea apei, celulita pe coapse si picioare. Principii: masaj manual circular si bland, stimuland circulatia limfatica si drenajul tesuturilor obturate. Avantaje: combate eficient senzatia de picioare grele si are rezultate4 pozitive in tratamentul edemelor. Invonveniente: Atentie daca avem infectii de orice tip sau daca suntem obositi. Nu apelati la persoane necalificate.

 

 

–    Palpare-rurale (la un specialist kineto-terapeut). Indicatii: In special pentru celulitele recente. Principii: Masaj manual destul de ferm care consta in framantarea  prin “dezlipire” a pielii. Avantaje: Da un aspect frumos pielii, “zdrobind pielea de portocala” si tonificand epiderma.  Inconveniente: Tratament destul de dureros, atentie la problemele vasculare, deoarece masajul poate fi traumatizant.

 

 

–    Dermotonie (medic sau specialist kineto-terapeut). ). Indicatii: Celulita recenta. Butoane de grasime inestetice. Principii: Masaj cu ajutorul unui aparat (Skintonic) asociat cu palpare-rulare. Avantaje: Tonifica pielea, dandu-i un aspect frumos, mobilizand totodata acumularile de grasime superficiale. Inconveniente: Idem palpare-rulare.

 

 

–    Endermologie (medic). Indicatii: Idem dermotonie si mai ales la nivelul picioarelor. Principii: masaj cu ajutorul unui aparat (CellumM6) care, pentru a masa pielea, o strange intre doua role. Avantaje: Idem dermotonie. Inconveniente: Idem palpare-rulare.

 

 

–    Mezoterapie (medic). Indicatii: Tipuri de celulita nelocalizata si fara surplus de greutate, mai ales cea situata la nivelul genunchilor, pe partea posterioara / exterioara a coapselor (aripioare). Principii: Infiltratii directe si locale in doze mici cu produsevasodilatoare si “consumatoare de grasimi”, injectate in mai multe reprize. Avantaje: Tratament progresiv si localizat, fara a fi agresiv.  Inconveniente: Tratament de intretinere necesar, deoarece rezultatul nu este definitiv. Nu are eficacitate reala asupra tipurilor de celulita mai vechi, profunde sau prea accentuate.

 

 

–    Endolipoliza (medic). Indicatii: Idem mezoterapie. Principii: Acelasi principiu ca si in cazul mezoterapiei, deoarece este vorba de injectarea cu un cocktail de produse, dar intr-o singura injectie, prin aceasi intepatura cu 6 ace. Avantaje: Sedinte rapide. Inconveniente: Atentie la anumite reactii alergice! Tratamentul nu este niciodata definitiv, de aici obligatia de a face sedinte de intretinere.

 

 

–    Electropoliza sau celulolipoliterapie sau celulolipoliza (medici specializati). Indicatii: Pentru femeile slabe, cu celulita localizata in special in zona abdomenului. Principii: Implantarea locala de ace subtiri, conectate la un calculator ce transmite curent electric, care va “distruge” moleculele de grasime, eliberand apa si toxinele (prin urina) si putand tonifica muschii situati in aceasta zona. Avantaje: Tratament nedureros. Curentul are o actiune tonificanta destul de buna asupra muschilor, ceea ce permite intinderea pielii. Inconveniente: Nu trebuie sa uitam sa bem multa apa in timpul zilei. Atentie in caz de insuficienta renala! Pot aparea cateva hematoame localizate. Este nevoie si de sedinte de intretinere.

 

 

–    Algonizatie (institut de infrumusetare). Indicatii: Celulita recenta, putin dezvoltata. Zonele tratate cu cele mai bune rezultate sunt cele din partea posterioara a coapselor si afeselor. Principii: Aplicare locala a unei cataplasme cu alge si a curentului electric, ce favorizeaza penetrarea principiilor active. Metoda se asociaza adeseori cu electostimularea musculara. Avantaje: Tonifica muschii, in special pe cei dermatologici, netezand pielea. Inconveniente: Eficacitate scazuta in cazul celulitei profunde si mai vechi.

 

 

–    Lipoabsortie (chirurg). Indicatii: Celulita bine localizata, mai veche si profunda, in special in zona superioara a coapselor, genunchi si abdomen. Principii: Aspirarea celulelor de grasime si eliminarea lor cu ajutorul unei canule (liposuctie), sau a unei seringi (lipojet). Avantaje: Rapiditatea tratamentului. Daca e urmat de ingrijiri medicale si de o alimentatie echilibrata, efectul poate fi mai mult sau mai putindefinitiv (celulele care raman se pot dezvolta din nou). Dupa folosirea tehnicii lipojetului nu apar traumatisme ale vaselor din epiderma. Inconveniente: Este vorba de o operatie chirurgicala cu riscurile si efectele inerente: * dupa liposuctie, pielea poateavea un aspect de “tabla ondulata” in zonele tratate; * cicatrizare uneori dificila; * trebuie purtat in mod obligatoriu, un pantalonas elastic; * aceste tehnici nu actioneaza supra cauzelor (retinerea apei sau probleme circulatorii).

 

 

–    Liposculptura (chirurgie estetica). Indicatii: Celulita difuza, in special in partea interioara si exterioara a coapselor, precum si pe fese.  Principii: Distrugere selectiva a celulelor de grasime, prin introducerea localizata a unei sonde de titan ce emite ultrasunete. Apoi, prin comprimare manuala a pielii, chirurgul indeparteaza prin incizie celulele cu grasime. Avantaje: Rapiditate. Efect de lifting. Nu distruge vasele sangvine ale pielii, nici celulele nervoase invecinate.  Inconveniente: Incizie mare. Arsuri cutanate. Edeme postoperatorii.

 

 

–    Microaspiratie cu ultrasunete (chirurgie estetica). ). Indicatii: Celulita difuza si accentuata in special in zona superioara a coapselor si feselor. Principii: la fel ca in liposculptura, dar in locul comprimarii pielii la finalul operatiei, chirurgul introduce o canula mica pentru a aspira grasimea lichefiata. Avantaje: la fel ca in liposculptura, totusi mai putin traumatizanta. Inconveniente: Incizie mare.

 

 

–    Lipopunctie (chirurgie estetica). Indicatii: Rotunjimi si tipuri de celulita localizate (abdomen, in special). Principii: Investigarea pielii cu o sonda cu ultrasunete, apoi infiltrarea de ser anti-grasime; celulele de grasime vor fi astfel eliminate pe cai naturale. Avantaje: Nu necesita nici o interventie chirurgicala, nici incizie sau aspiratie.  Inconveniente: Atentie in caz de insuficienta renala! Este nevoie sa bem multa apa de-a lungul zilei.

 

 

–    Cura termala sau talazoterapie (institute specializate). Indicatii: Tipuri de celulita mai putin profunde, pe fond de stres cotidian. Principii: Asocierea bailor fierbinti, a jeturilor de apa, masajelor, celulolipozei, a impachetarilor (namol, alge), presoterapiei, gimnasticii acvatice, drenajelor limfatice etc. Avantaje: Absenta stresului. Odihna totala.  Inconveniente: De scurta durata si trebuie deci, obligatoriu, continuata si dupa revenirea acasa.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *