In vizor

Cei care au construit în Florești pe baza PUG-ului legal doar în capul lui Horia Șulea, să-i mulțumească când Inspectoratul de Stat în Construcții îi va obliga să-și demoleze investiția!

Când Ziar de Cluj îi demonstra primarului comunei Florești, Horia Șulea, la începutul anului trecut că Planul Urbanistic General (PUG) este expirat, iar Inspectoratul de Stat în Construcții  (ISC) i-a interzis acordarea de autorizații de construcție, acesta o ținea langa cum că:

„ISC nu ne poate interzice să eliberăm autorizații de construire, ei doar pot să nu participe. Singurul care ne poate interzice este reprezentantul guvernului în teritoriu, care este prefectul. Noul PUG este aproape terminat, dar nu vreau să ne grăbim cu el. Am făcut niște adnotări privind intrarea unor terenuri în intravilan, lucru pe care ni l-au cerut și unii dintre cetățeni, de asemenea trebuie să prevedem clar culoarul centurii metropolitane. Avem în plan și un drum de coastă, la limita dintre Florești și Baciu. În plus, nu concep ca PUG-ul să nu fie supus dezbaterii publice, pentru că locuitorii comunei ar putea veni cu multe idei valoroase”.

Brava, băi, Șulică, ai făcut-o de oaie, dă-ți cu tesla! Că ai pierdut definitiv și irevocabil procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcții. Și acum va trebui să le spui fraierilor cărora le-ai aprobat construcții în mod ilegal cât de legal vor trebui să le dărâme.

Conform Actual de Cluj, Curtea de Apel a respins recursul Primăriei Florești, menținând sentința Tribunalului Cluj, cu privire la anularea de către Inspectoratul în Construcții a autorizațiilor de construire, emise în baza PUG-ului considerat expirat. În consecință, toate autorizațiile de construire și certificatele de urbanism, pe care Consiliul Local și Primăria Florești le-au emis începând din 7 ianuarie 2017 (execeptându-le pe cele care au la bază un PUZ valabil), sunt anulabile. Mai precis, au fost emise în această perioadă peste 600 de autorizații de construire și s-au eliberat peste 1000 de certificate de urbanism. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, inclusiv certificatul de urbanism pentru Spitalul Regional de Urgență ar fi lovit de nultitate, pentru că și acesta a fost emis, pentru Ministerul Sănătății, tot în perioada în care Primăria avea interdicție să elibereze astfel de documente. De altfel, Consiliul Județean s-a oferit să emită certificatul de urbanism pentru Spital, tocmai din acest considerent, însă Primăria a refuzat să-i dea avizul de specialitate, preferând să se ocupe pe cont propriu de procedură.

Având în vedere că a obținut sentință definitivă, rămâne de văzut care va fi planul pe care îl va aplica Inspectorarul  de Stat în Construcții, nefiind exclus ca pentru unele obiective construite în această perioadă chiar să se solicite demolarea.

PS: Abia așteptăm ca Horia Șulea să apară cu un drept la leprică (cred că am tastat greșit) prin care să ne spună cum își va repera onoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *