Eveniment

Autismul, întors pe toate părțile, în cadrul unei conferințe care va avea loc în Cluj

 

Clujul găzduiește, pentru al doilea an consecutiv, Conferința Internațională de Cercetare și Tratare a Autismului prin Metode Biomedicale, în perioada 12-14 aprilie. 12 profesioniști de top vor asigura participanților conferinței pașii esențiali și imediați pentru o abordare bazată pe dovezi științifice.

S-a demonstrat că acești copii suferă de cauze biologice care pot fi tratate și este extrem de importantă implementarea unei abordări integrative a autismului. Această abordare implică modificarea alimentației, sprijin în procesul de metilare, detoxifiere, adresarea inflamației ori curățarea mediului înconjurător.

În  urmă cu 4 ani, Daniela Man, o mămică din România al cărui copil a fost diagnosticat cu o formă severă de autism, a reușit să plece în străinătate, în încercarea de a-l face bine. Copilul nu vorbea deloc și nu accepta să mănânce decât două alimente. La doar 7 zile după implementarea unei diete specifice, copilul a început să vorbească, deși până atunci era non-verbal, iar ședințele de logopedie nu dăduseră rezultate. După implementarea diverselor intervenții biomedicale și cu ajutorul dietei, copilul este azi mult mai bine, vesel și cu un limbaj în continuă dezvoltare. Datorită evoluției spectaculoase a copilului său, Daniela Man și-a propus ca în fiecare an să aducă la Cluj-Napoca medici, cercetători și specialiști de renume mondial care să prezinte informații neprețuite într-o conferință internațională. 

Această conferință de 3 zile demonstrează modul în care implementarea unei abordări integrative a autismului poate ușura condițiile medicale și simptomele comportamentale comune la copiii și adulții cu tulburări de spectru autist și prezintă mijloace prin care se autismul se poate preveni.

Anul acesta, printre invitați se numără și Raun Kaufman, primul copil din lume recuperat complet din autism. Raun este fiul autorului celui mai apreciat best-seller din domeniu, Barry Neil Kaufman, și a fost diagnosticat cu autism sever încă de mic copil, fiind complet non-verbal și având un IQ sub 30 de puncte. Deși părinții săi au fost sfătuiți să-l instituționeze, ei au lucrat cu el, vreme de 3 ani, printr-o metodă specială, numită azi „programul Son-Rise”, permițându-i să se recupereze complet, fără nici o urmă de diagnostic. Povestea lui a fost relatată de tatăl său în cea mai bine vândută carte „Son-Rise: Miracolul continuă” și a fost, mai târziu, subiectul unui premiat film de televiziune NBC „Son-Rise: Un miracol al dragostei”. Raun va explica direct participanților metoda care l-a ajutat atât pe el, cât și pe alte sute de copii să se recupereze.

De asemenea, la conferință va fi prezentă și doctorul Anju Usman Singh, cel mai renumit medic în probleme legate de biofilm intestinal și infecții intestinale grave, dar și doctorul Nicola Antonucci, considerat unul dintrei cei mai buni medici în cercetarea și tratarea autismului la nivel mondial.

Dacă în anii ’70 autismul era ceva aproape necunoscut, în ultimii 10 ani s-a observat un număr îngrijorător de mare al cazurilor de autism. În România s-a ajuns ca 1 din 51 de copii să fie diagnosticat cu autism. Cazurile sunt în creștere și la nivel mondial. Cele mai sumbre estimări avertizează că până în 2025, în Statele Unite ale Americii se va ajunge ca 1 din 2 copii să aibă autism.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile, aici. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *