Politica

CE SURPRIZĂ NEAȘTEPTATĂ! Kelemen Hunor va candida pentru un nou mandat la șefia UDMR

Scris de 349

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, vineri, că va candida pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii şi în acest sens a cerut sprijinul delegaţilor care vor participa la congresul Uniunii din luna aprilie a acestui an. Adevăru-i că-i fain în vârf și nu s-ar mai da plecați.

Vicepremierul argumentează că doreşte să îşi aducă contribuţia, în continuare, la dezvoltarea comunităţii maghiare şi a întregii societăţi din România.

”Am decis să-mi continui munca de preşedinte al UDMR, deoarece doresc să îmi aduc contribuţia, în continuare, la dezvoltarea comunităţii noastre şi a întregii societăţi din România. Ştiu care este scopul, ştiu care este direcţia: în acest deceniu putem dezvolta ţara noastră datorită resurselor financiare guvernamentale şi europene de care dispunem, iar toţi oamenii trebuie să beneficieze de această dezvoltare.

La această muncă, cer sprijinul delegaţilor la Congresul Uniunii din luna aprilie, în cadrul căruia se va alege preşedintele UDMR pentru un nou mandat”, a scris pe Facebook liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost ales președinte al UDMR la data de 26 februarie 2011. La propunerea și sub oblăduirea luiMarko Bella, fostul președinte al 1989. UDMR, ca și Cluj-Napoca, după 1989 a avut numai câte doi stăpâni absoluți. Aleși, democratic.

Partidul ce președinte neprezidențiabil, dar cu candidat la prezidențiale… Nu ar fi prima dată, în fond ăe când era președinte Marko Bella, l-au avut candidat pe FrunDA.

În ianuarie, anul curent, data stelară 17, Kelemen Hunor declara, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, după ce a făcut-o de trei ori până acum, dar că partidul va avea sigur candidat la alegerile din 2024. Întrebat dacă va intra în cursa prezidenţială, în 2024, Kelemen Hunor a spus că nu mai ia în calcul să candideze la prezidenţiale dar partidul va avea un candidat.

”Eu sigur nu, eu am candidat de trei ori, am încercat, eu ştiam şi când am candidat că nu am nicio şansă, am făcut-o pentru că asta era jocul politic, trebuia să o fac şi e bină că am făcut-o.”, a spus Kelemen Hunor.

El a dat asigurări că UDMR va avea candidat la prezidenţiale.

”Puteam să fac şi a patra oară şi cine va veni după mine va avea un rezultat asemănător, nu va fi un rezultat diferit dar trebuie să facă acest exerciţiu. Până în 2024 mai e timp dar eu nu mai sunt interesat, indiferent ce se va întâmpla”.

Liderul UDMR a recunoscut că a luat decizia încă din 2019.

”Am luat decizia aceasta în 2019, când colegii m-au convins să mai merg încă o dată, Am spus, da, dar ultima dată”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 24 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE