Politica

CE SURPRIZĂ NEAȘTEPTATĂ! Kelemen Hunor va candida pentru un nou mandat la șefia UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, vineri, că va candida pentru un nou mandat la conducerea formaţiunii şi în acest sens a cerut sprijinul delegaţilor care vor participa la congresul Uniunii din luna aprilie a acestui an. Adevăru-i că-i fain în vârf și nu s-ar mai da plecați.

Vicepremierul argumentează că doreşte să îşi aducă contribuţia, în continuare, la dezvoltarea comunităţii maghiare şi a întregii societăţi din România.

”Am decis să-mi continui munca de preşedinte al UDMR, deoarece doresc să îmi aduc contribuţia, în continuare, la dezvoltarea comunităţii noastre şi a întregii societăţi din România. Ştiu care este scopul, ştiu care este direcţia: în acest deceniu putem dezvolta ţara noastră datorită resurselor financiare guvernamentale şi europene de care dispunem, iar toţi oamenii trebuie să beneficieze de această dezvoltare.

La această muncă, cer sprijinul delegaţilor la Congresul Uniunii din luna aprilie, în cadrul căruia se va alege preşedintele UDMR pentru un nou mandat”, a scris pe Facebook liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost ales președinte al UDMR la data de 26 februarie 2011. La propunerea și sub oblăduirea luiMarko Bella, fostul președinte al 1989. UDMR, ca și Cluj-Napoca, după 1989 a avut numai câte doi stăpâni absoluți. Aleși, democratic.

Partidul ce președinte neprezidențiabil, dar cu candidat la prezidențiale… Nu ar fi prima dată, în fond ăe când era președinte Marko Bella, l-au avut candidat pe FrunDA.

În ianuarie, anul curent, data stelară 17, Kelemen Hunor declara, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, după ce a făcut-o de trei ori până acum, dar că partidul va avea sigur candidat la alegerile din 2024. Întrebat dacă va intra în cursa prezidenţială, în 2024, Kelemen Hunor a spus că nu mai ia în calcul să candideze la prezidenţiale dar partidul va avea un candidat.

”Eu sigur nu, eu am candidat de trei ori, am încercat, eu ştiam şi când am candidat că nu am nicio şansă, am făcut-o pentru că asta era jocul politic, trebuia să o fac şi e bină că am făcut-o.”, a spus Kelemen Hunor.

El a dat asigurări că UDMR va avea candidat la prezidenţiale.

”Puteam să fac şi a patra oară şi cine va veni după mine va avea un rezultat asemănător, nu va fi un rezultat diferit dar trebuie să facă acest exerciţiu. Până în 2024 mai e timp dar eu nu mai sunt interesat, indiferent ce se va întâmpla”.

Liderul UDMR a recunoscut că a luat decizia încă din 2019.

”Am luat decizia aceasta în 2019, când colegii m-au convins să mai merg încă o dată, Am spus, da, dar ultima dată”.