Din oras

Ce sfaturi le da medicul clujean Adrian Copcea useristilor: „Daca CHIAR vor sa participe la alegeri, asta trebuie sa faca!”

Indragitul medic clujean Adrian Copcea, renumit diabetolog, dar cu o prezenta activa pe Facebook, publica azi pe pagina personala un mesaj plin de naduf la adresa opozitiei din Romania sau, mai degraba, despre absenta…. opozitiei. In stilul sau pasional, Copcea da cateva sfaturi de bun simt partidelor de opozitie, cel mai probabil exprimand dezidaretele tuturor celor care s-au saturat sa mai fie pacaliti de politicieni:
„Un pic de consultanţă gratuită pentru USR sau pentru orice partid care ar face opoziţie în prezent. Cu excepţia AUR.
Văd un fel de dezamăgire la multă lume, identică cu a mea, legată de absenţa opoziţiei şi, pe un subiect punctual, la decăderea majoră a USR, un partid care părea mai curăţel şi care chiar ajunsese la 22% parcă, care a luat primăria Bucureştiului etc. Eh, acest USR e pentru mine o totală necunoscută ca traseu: cum ajungi la 22%, apoi pui candidat la preşedinţie pe un tip Barna care ştii dinainte că nu va lua nimic şi chiar nu ia nimic, în tot timpul te ţii ca scaietele de Cioloş care e o nulitate politică totală şi care pe oriunde se duce mai distruge un partid şi mai face vreo 5 pe an. Platfoma 100, PLUS, acum aud că REPER. Nenea, mai las-o, eşti zero barat şi vei fi mereu zero barat pentru că ai fost premier şi lumea a văzut că nu eşti în stare de nimic.
Acum, că mi-au dat unfriend fanii lui Cioloş, consultanţă pentru USR sau pentru un partid de opoziţie.
Ce probleme sunt in România? Hai să promitem oamenillor că le rezolvăm. Cam aşa ar trebui să gândească orice partid.
E corupţie? Ok. Cum se eradichează corupţia? Păi…intăreşti justiţia, întăreşti poliţia, promiţi ceva dur. Dacă o ţii cu „fără penali în funcţii publice” şi „jos PSD”, corupţia nu dispare. Dacă zici: vom întări poliţia, vom face o ţară dură pentru infractori dar mai bună pentru oamenii cinstiţi: poate merge.
Sunt urşi în pădure? Sunt, oriunde te mişti, mai puţin prin Deltă, unde sunt ţânţari, sunt urşi. Horror. Deranjează lumea. Păi ieşi, USR sau orice partid, şi zi: „am decis că strângem urşii. Ţara asta e în primul rând pentru oameni, abia apoi pentru urşi”. Ceva de genul. Eu aş vota un partid anti-urşi.
Sunt trenuri? Nu sunt. Păi atunci ieşi şi zici: „am decis că reorganizăm CFR-ul major, vrem să avem cel mai modern sistem de căi ferate din Estul Europei”. Poveşti. Dar măcar să le zici.
Sistemul medical? Sunt bune spitalele? Păi nu-s. Atunci zici aşa: „am decis să aducem consutlanţi din Franţa şi să reconstruim sistemul medical după sistem franţuezesc.”.
Zici ceva, frate. Nu poţi să nu zici nimic şi lumea să te voteze.
A, iar asta, ultima, e la fileu pentru orice partid de opoziţie. Se cresc taxele, se omoară economia. Păi ieşi tu, USR, şi zici: „cotă unică de 8%”. Că aia de 16% deja a câştigat nişte alegeri, mergi mai departe şi încerci cu 8%. Ar vota lumea 8%? Eu aş vota.
Bun, apoi se mai pune şi problema să pui în practică. Faci o schemă tip Ronaldinho şi rupi alegerile: nu zici „jos PSD” ca prostul, că ai zis 10 ani şi ţi-ai adus partidul de la 22% la 7%, că pe nimeni nu interesează jos PSD. Nici pe cel mai aprig preşedinte anti-PSD. Actualul.
Zici: vom colabora cu PSD şi PNL şi toate forţele politice pentru interesul comun de a face spitale, căi ferate şi drumuri. Ceva de genul ăsta, cu totul surprinzător, ca lumea să zică: „bă, ăştia-s ok, vor să se pună pe treabă”.
Cam asta ar trebui să facă USR dacă chiar ar vrea să participe la alegeri. Dar cu „să zică Ciolacu de ce ăla de la GPL e rudă cu nu ştiu care din Caracal” nu poţi câştiga. Nici cu „ a făcut Fritz nişte staţii de încărcare pentru Tesla”. Că nu prea prinde chestia asta cu teslele la popor, că nu prea avem tesle mulţi dintre noi. Nici eu n-am, zic aşa, în gol.
Cam asta ar trebui să facă un consultant politic: să le zică ăstora cam ce mesaje să scoată in faţă ca chiar să trezească un interes în vreun alegător, să iasă din casă. Că bătaia la următoarele alegeri va fi foarte mare să scoţi omul din casă. Şi foarte mulţi ca mine o să stea in casă dacă nimeni nu propune absolut nimic care să ne intereseze.
Cu asta cam basta cu politica, sper că v-aţi prins cam ce politică mă interesează pe mine. Una de acţiune. Chiar nu mă interesează stânga, dreapta şi poveşti din astea. Problema României e că nu se mai întâmplă nimic de acţiune, e ca un serial plicticos gen „tânăr şi neliniştit”, ştim că se tot rotesc ăia prin film dar atât, nu se întâmplă nimic fascinant. Pentru ceva fascinant dăm şi noi pe ceva mai de acţiune, mai un Game of Thrones, un Casa de Papel, chestii din astea.
Păcat pentru USR că nu m-a luat sfătuitor să-i învăţ măcar ce să zică pe net 😊 Că aş fi fost mai bun decât tot ce-au avut ei în partid de la înfiinţare până în prezent.
Am făcut postarea pentru că am fost apostrofat că de ce zic eu de USR, e un partid foarte bun, doar n-are oameni buni pe PR şi comunicare. Păi să-şi ia! Să auzim şi noi cuvântul „urs” la alegerile viitoare, cuvântul „cotă”, cuvântul „trenuri”. Chestii din astea. Şi dacă un singur lucru promit şi tot au şanse. „întărim Poliţia!”. Cred că cu aşa ceva ar câştiga multe voturi, că foarte mulţi români ar vrea o poliţie mai puternică.
Atât. Mi-am vărsat şi eu amarul cu comunicarea USR-ului. Poate sunteţi prieteni cu ei, daţi-le şi voi un copy-paste să citească postarea, poate le vin idei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *