Eveniment

Să ”viralizăm”, acesta e singurul lucru la care se pricep toți românii. ”Cine îi salvează pe salvatori?” – o fotografie a devenită virală după exploziile devastatoare de la Crevedia. Dar pe noi, românii, cine ne salvează de cei care se prefac că ne salvează?

39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi au fost răniți în explozia de la stația GPL din Crevedia, în timpul intervenției. O fotografie dintr-o ambulanță cu un pompier rănit în exploziile devastatoare de la Crevedia a devenit virală în online.

Imaginea a fost postată de Sindicatul polițiștilor Europol și a strâns peste 4.500 de like-uri și a fost distribuită de peste 1.500 de ori.

”Mulți spun că pompierii sau polițiștii au salarii și pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenție în 30 de ani de activitate, care să îți marcheze pentru totdeauna destinul, așa cum au avut și colegii în această seară.

Cine îi salvează pe salvatori?!”, scriu cei de la Sinicatul Europol, pe Facebook.

Întrebarea este bună, contextul ”pensiilor speciale” este o nesimțire.

Mai avem și noi, cetățenii, în conteztul pensionărilor și pensiilor nesimțite, pe noi, cetățenii, cine ne salvează de salvatori? Un lanț între de situații prin care s-au închis ochii la fărădelegi – și cazul Crevedia nu este unul singular în România, a dus la rănirea gravă și a salvatorilor. Asta și din cauză că colegii lor, polițiștii, au închis ochii la nemerniciile din jur. Reacția emoțională este firească, dareste reacție, nu proacție, este lamentație după ce s-a consumat tragedia, nu înainte.

Ne spun ăștia de la sindicatul Europol cum de spumele mamii lor de colegi de-ai lor sunt săltați pentru șpagă, proxenetism, încârdășiri cu mafioți? Cum de polițiști comit abuzuri contra cetățeanului?

Nu.

Dacă flăcăii aceștia care se auto-căinează își făceau datoria în ultimii 34 de ani, aceea pentru care sunt plătiți (nu cea publicitară pe Facebook), nici tragedia aceasta nu ar fi avut loc.

Așa că ne întrebăm și noi, pe noi, cetățeanul contribuabil, cine ne salvează de ”organul” care se declară acum ”salvator”?

Că sunt și doi civili morți, deja, printre victime. Și înțeleg că una dintre victime (soț și soție), de doi ani făcea reclamații la organele în drept cu privire la pericolul stației ilegale GPL care funcționa în zonă. Iar ”organului” nu-i puțea nimic.

CITEȘTE ȘI: La 9 ani de la #Colectiv și fără nici un pat în plus pentru ”marii arși”, accidentul de la Crevedia vine să ne arate din nou ce adunatură de deșeuri umane sunt politicienii români.