Din oras

Ce organizatii vor primi spatiu de la Primarie

Scris de 545

Consilierii locali vor vota in sedinta ordinara din aceasta saptamana inchirierea unor spatii din zona centrala unor organizatii non-profit. De asemenea, in cazul altor entitati se va discuta prelugirea contractelor de inchiriere sau de comodat pentru astfel de spatii ultracentrale.

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor – Filiala Cluj a primit de la Primarie un spatiu pe Bulevardul Eroilor nr. 20, apartamentul avand o supafata de aproape 30 de metri patrati. Fundatia se ocupa cu “activitati socio-educative cu copiii de la Pata Rat, servicii educationale pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii, servicii de economie sociala cu persoane defavorizate social din Cluj-Napoca”.

Asociatia Culturala Opera Group Project a primit un spatiu si mai generos, de 34 de metri patrati, si curte de 24 de metri patrati, pe strada I.C. Bratianu nr. 8. Spatiul va fi folosit de ONG drept sediu. “Opera Group Project a fost infiintata in toamna anului 2008 de catre contrabasistul si tenorul Alexandru Manzat . Componentii grupului sunt  instrumentisti de mare valoare si cu mare experienta profesionala,  in mare parte componenti ai Orchestrei Operei Nationale Romane Cluj.

“Opera Group Project este o formatie de tip cameral cu veleitati solistice (fiecare dintre membrii grupului putand sustine momente solo) dar si de acompaniament. Este o orchestra maleabila care poate sustine concerte atat in cadrul pretentios al salilor de teatru cat si pe scene improvizate in diferite locatii publice (mall-uri, in aer liber, sali de sport, hoteluri, sali de expozitie, biserici ,etc)”, se arata pe site-ul organizatiei.

Pasi Inainte,  o organizatie non profit organizata sub forma unui centru de asistenta psihologica pentru copii, adolescenti si tineri din Cluj Napoca, a primit de la Primarie sediu pe Calea Dorobantilor nr. 47, un apartament de 30 de metri patrati.

“Ideea dezvoltarii acestui centru s-a nascut in 2007 cu colaborarea dintre cei care acum sunt membrii fondatori, din dorinta de a stimula cercetarea in domeniul dezvoltarii copilului, a promova interventia timpurie in tuburarile de dezvoltare si de a oferi servicii psihologice de inalta calitate. Centrul de interventie Pasi inainte a fost infiintat in 2008 cu scopul: de a promova sanatatea mintala a copilului si adolescentului; de a apara drepturile si interesele acestora; de a sprijini cercetarea aplicata in domeniul dezvoltarii copilului; de a oferi servicii de consiliere si formare adresate parintilor si specialistilor”, arata reprezentantii organizatiei pe site.

Pentru a primi spatiu de la Primarie, asociatiile trebuie sa fi fost constituite in baza Ordonantei 26/2000, sa nu se afle in litigiu cu autoritatea locala, sa nu aiba restante la plata impozitelor si taxelor locale si sa provina din domenii de activitate ca arta, cultura, invatamant, sport, tineret, social etc.

De asemenea, tot in sedinta din aceasta saptamana se vor prelungi contractele de inchiriere pentru alte 9 organizatii si persoane fizice, in spatii de pe strada Memorandumului, IC Bratianu, Emil Isac, Piata Stefan cel Mare si Navodari.

Asa cum v-a aratat Ziar de Cluj cu mai multe ocazii, chiria pe care aceste organizatii o platesc pentru spatii ultracentrale este mai mult decat modica.
Multe Organizatii Non-Guvernamentale, institutii ale statului sau chiar societati comerciale beneficiaza de contracte de inchiriere, iar sumele pe care le platesc sunt derizorii. Spre exemplu, pentru un metru patrat in centrul Clujului, ONG-urile si fundatiile platesc o chirie de 0,50 de bani lunar. Chiriile percepute de municipalitate au fost stabilite, in 2009, in baza unei Hotarari de Consiliu Local.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 6 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 7 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 7 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 8 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 9 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 9 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 10 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 13 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 13 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE