De cartier

Ce nu se vede în „plimbările virtuale” ale lui Emil Boc – strada Vrancea, ghena de gunoi din cartierul Dâmbul Rotund

În timp ce primarul Emil Boc îi invită pe clujeni la „plimbări virtuale” prin Cluj-Napoca, prin zonele centrale și semicentrale ale orașului, pentru a le arăta cât de fain e la Cluj, curat, modernizat și proaspăt luminat de Crăciun, în cartiere locuitorii trăiesc într-un alt Cluj, un oraș paralel, al degradării, al mizeriei și al gunoaielor.

Pe strada Vrancea, de pildă, din cartierul Dâmbul Rotund, fotografii de Facebook ai edilului nu vor ajunge niciodată, fiindcă Vrancea arată ca o uliță proastă de țară, nu ca o stradă dintr-un oraș smart:

Strada Vrancea are ghinionul de a se intersecta, la un capăt, cu râul Nadăș, adică cu o ghenă de gunoi, fiindcă asta reprezintă în Cluj-Napoca toate malurile râurilor, canalelor și pârâurilor care traversează orașul:

Băncuțele cu USB și stațiile de încărcare pentru trotinete pot fi întâlnite, fotografiate și puse pe Facebook numai în buricul târgului și pe strada Molnar Piuariu. În rest, în cartiere, întâlnim satul românesc de acum 30 de ani, perfect conservat. Îl invităm pe Emil Boc la o plimbare și prin zonele rurale ale orașului, spre trezirea sa la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *