Politica

Ce măsuri cer deputații clujeni în cazul contractului referitor la terenul de la baza sportivă Dan Anca, făcut “cadou” de fostul primar Sorin Apostu unei fundații dubioase

Primăria ar trebui să revoce contractul cu Fundația Primăvara Clujană prin care această entitate a primit în folosință un teren de câteva mii de metri pătrați, fără ca cetățenii să aibă vreun beneficiu din acest “business”. Aceasta este părerea deputaților și senatorilor clujeni, contactați de Ziar de Cluj. Rămâne de văzut dacă vreunul se va implica în acest caz sau măsurile solicitate de ei vor fi doar la nivel declarativ.

Primăria trebuie să revoce contractul, pentru că sunt puține astfel de terenuri de sport. Ideea e să aibă acces la el atât sportivi de performanță, cât și clujeni care vor să facă mișcare gratuit. Trebuie gândită sănătatea ca prevenție, iar mișcarea e cea mai bună soluție″, a declarat deputatul independent Adrian Dohotaru.

„Hotărârea acordării concesiunii gratuite la acel moment sper că a fost analizată de către comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local, secretar și jurist. Probabil că au fost sau nu argumente pentru acordarea unei concesiuni gratuite pe 49 de ani, însă actuala comisie de specialitate are obligația de a reanaliza contractul și respectarea unor condiții stipulate (în cazul în care acestea există). Eu nu știu dacă domnul Apostu a făcut sau face parte din respectiva fundație, dar sunt organe abilitate pentru astfel de verificări. Dacă se face cineva vinovat de acordarea acestei concesiuni, să fie tras la răspundere. E necesară mai multă transparență și corectitudine în Primăria Cluj-Napoca. Solicit domnului primar Emil Boc și Consiliului Local Cluj-Napoca o analiză a acestei concesiuni″, a afirmat deputatul PSD, Cornel Itu.

Solicit primarului Emil Boc și consilierilor locali să revoce contractul de asociere și să pună la dispoziție gratuit terenul spre folosință actualei asociații care menține tradiția și spiritul FC Universitatea Cluj”, a precizat Horia Nasra, deputat PSD.

Dezaprob orice formă de asociere care nu servește nici interesului public şi nici interesului economic. Susțin solicitarea colegului meu Horia Nasra adresată primarului Emil Boc și consilierilor locali în vederea revocării contractului si darea terenului în folosință gratuită actualei asociații care menține tradiția și spiritul FC Universatea Cluj”, a afirmat Cristina Burciu, deputat PSD.

“Eu din câte știu, un contract de asociere nu poate fi denunțat unilateral de către o parte contractantă, deci în cazul de față Primăria Cluj-Napoca. Dacă Consiliul Local consideră că obligațiile contractuale ale fundației nu au fost îndeplinite, atunci cred că se poate adresa instanței și dacă consideră că această asociere nu mai deservește nici interesul public, nici ale clubului Universitatea. Și de comun acord se poate desființa un contract și restabilirea situației anterioare încheierii contractului. Dar dacă cealaltă parte nu este de acord, numai prin instanță se poate denunța acest contract de asociere pentru că deja a produs efecte juridice”, a comentat Csoma Botond, deputat UDMR.

“Primăria trebuie să verifice clauzele care au existat, dacă nu, să aibă o discuție cu fundația și să vadă dacă se angajează să facă ce au de făcut, dacă nu, să rezilieze contractul și să se pună în valoare spațiul respectiv”, a punctat Marius Nicoară, senator PNL.

Întreaga poveste a cadoului făcut de Primărie Fundației Primăvara Clujană o puteți citi AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *