De cartier

O poveste de cartier cu chiriași ai Primăriei care fac ce vor cu imobilele în care locuiesc. De ce administrația publică stă cu mâinile în sân?

Locatarii unui imobil al Primăriei din cartierul Zorilor s-au pus stăpâni pe casă, deși nu este a lor. Au mansardat ilegal clădirea și au blocat accesul celorlalți locatari la hornul casei. Specialiștii din Primărie au mers la fața locului, au constatat problema și au plecat.

 

Vă prezentăm cazul Mariei Kallo, care locuiește în Zorilor, pe strada Curcubeului,  într-o casă ce adăpostește 4 familii. În imobil locuiesc Maria Kallo și surorile ei, toate cu soți și copii. Boroș Liviu este cumnatul Mariei Kallo, iar Lako Carmen este sora Mariei Kallo. Casa este a Primăriei, iar familiile plătesc chirie către administrația publică locală din 1962. Această casă nu este dotată cu toate utilitățile necesare, astfel încât, nu dispune de canalizare sau de gaz, dotarea cu apă a fost realizată provizoriu de Maria Kallo.

 

În același imobil, prin urmare, mai locuiesc două familii: Boroș Liviu și Lako Carmen. Iar sora cea mai mică a Mariei Kallo, Ecaterina Căldărar, a fost scoasă temporar din contract și a fost trecută „temporar″ în contractul dnei Kallo. Separarea de contract a surorilor a avut loc prin anii 2002-2003. De fapt, Ecaterina locuiește într-o anexă a casei, pe care a amenajat-o tot ea. În acte, Ecaterina Căldărar locuiește în același spațiu și figurează în același contract al surorii sale, Maria. Primăria a promis remedierea acestui caz, deoarece în acte, anexa este liberă și nu există proprietar, dar promisiunile nu au fost onorate. Practic, Primăria Cluj-Napoca a obligat-o pe Maria Kallo să o ia în spațiu locativ pe sora ei Ecaterina, temporar, dar până în ziua de azi nu i-a făcut acesteia contract pe anexa propiu-zisă, unde locuiește, de fapt, Ecaterina Căldărar. Aceasta ar fi prima problemă.

 

În urmă cu aproximativ 10 ani, numitul Boroș Liviu a mansardat podul și a închis astfel, accesul în pod. Din această cauză, Maria Kallo nu mai are acces nici la hornul din pod pentru a-l curăța. În aceste condiții, Maria și familia ei, locuiesc în frig, fără încălzire, iar în casă este o umezeală de nedescris. Cum au fost acordate aprobările de către municipalitate pentru mansardarea casei, a respectat sau nu Boroș Liviu, legislația în vigoare?

 

Cert este că, demersurile făcute de Maria Kallo către Serviciul tehnic al Primăriei nu au fost încununate de succes. Specialiștii din cadrul acestui Serviciu au făcut doar o constatare la fața locului, s-au realizat poze și alte promisiuni privind soluționarea. Atât.

Dimpotrivă, aceasta chiar a fost descurajată să mai facă sesizări.

Atașăm mai jos câteva acte doveditoare în acest sens, dar și răspunsurile primăriei Cluj-Napoca, în doi peri:

(click foto pentru imaginea completă)

 

 

 

Da, iar în loc să se efectueze verificări cu privire la mansardarea blocului, angajații primăriei au constatat că nu există o sobă de teracotă pentru încălzire, fiind folosite în schimb radiatoare electrice…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *