Reportaj

Ce fain e la noi la Cluj! După turul real în orașul virtual al lui Emil Boc, vă invităm în turul virtual al orașului nostru real – VIDEOREPORTAJ

Clujul boit din filmări cu unghiuri favorabile pe care vi-l prezintă pe „feisbuc” primarul Emil Boc, nu e totuna cu cel real!

Acum câteva zile, Emil Boc ne-a plimbat cu zăhărelul imaginilor prelucrate printr-un Cluj „fotoşopat”. Ne-a servit minciuna turului virtual al orașului ireal. Un oraş inventat din comunicate, din PR şi vorbe-n vânt. În realitate Cluj-Napoca de 16 ani este un şantier veşnic neterminat pe Centru. Cartierele sunt praf. Imobiliarul este stăpânul oraşului, iar Boc sluga care vine să peticească ce strică amicii săi de PUZ.

E fain la Cluj-Napoca. E chiar fain cum s-a împodobit orașul cu lumini de sărbătoare în zona centrală și pe străzile principale din unele cartiere. Normal, traficul e mai lejer acum în pandemie şi mai ales la orele dimineţii în care filmează echipa de PR să nu cumva să rămână înţepenită într-un ambuteiaj în eternul şantier din Paţa Lucian Blaga. Curg amenzile, Maestre? Abia aşteptăm să vedem chitanţierul. Că, în ritmul acesta în care se „lucrează”, ar trebui să avem lucrarea gata pe gratis.

Prețurile la chirii încep să scadă – aşa că Boc va mai da nişte avize pentru nişte cartiere de blocuri printre case – aşa cum se pregăteşte un proiect mgalomanic în Dâmbul Rotund.

Iar străzile sunt asfaltate aproape peste tot, cu excepţia celor care nu sunt asfaltate – unele chiar prin centrul Oraşului Comoară.

Numai lucruri frumoase ne-a arătat Primăria din Clujl lui Boc în cele 3 minute de prezentare video cu „tur virtual”.

dar venim noi, ăştia veşnic nemulţumiţi de minciuni de la Ziar de Cluj să vă arătăm că e fain la Cluj. E fain și că avem vile în cartiere noi, dar cu străzile pline de noroi și gropi pentru că cine a avut bani de vilă a avut bani să își cumpere și un jeep. E un fleac că în cartierul Europa (!!) se circulă ca pe o uliță dintr-un sat uitat în sălbăticie. Zice Boc că nu vor clujenii să predea strada „particulară” în custodia Primăriei şi că nu vor să „cedeze” proprietarii din teren pentru trotuare. Dar nu zice nimic cum de  adat aviz de cosnstrucţie pentru învălmăşirile urbanistice din Europa, Bună Ziua şamd – adevăraţilor proprietari, imobiliarii care au construit hidoşeniile de cartiere. De ce nu le-a impus lor disciplină urbanistică? Că adevăraţii stăpâni ai PUZ-ului şi, implicit, ai Clujului.

E fain și că avem Centru Regional de Excelență pentru Industrii Creative și Centru de Sprijinire a Afacerilor, amândouă cocoțate pe Dealul Lomb, afectat de alunecări de teren. Nici nu mai are vreo importanță că nu merge nimeni să facă producție de film sau să înceapă un business acolo din cauza drumului de acces care e finalizat doar parțial după 5 ani de la începerea construcţiei. Alunecările de teren au îngreunat realizarea drumului de patru benzi, cică. Dar cine a făcut studiul geo? Mama, tata? La fel ca şi la podul de pe strada Porţelanului, studiul geo s-a făcut din brişcă. Şi când s-au apucat să facă ceva şi-au dat seama că au fost proşti. De fapt, proştii suntem noi, care am acceptat să mai dăm bani din buzunar pentru eşecurile lui Boc.

Întrebăm şi noi: dacă în 5 ani nu au reuşit să facă, LA SUPRAFAŢĂ, 1,9 kilometri de drum cu patru benzi, în câţi ani vor face, PE SUB PĂMÂNT, Metroul?

E fain și că avem Soporul, o vastă zonă cu aspect rural, dar care va fi un cartier modern de dimensiuni mari. Când? Mai durează o vreme. Abia acum au început demersurile pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru Sopor pentru a evita haosul din cartierul Bună Ziua unde nu există nici școli, nici grădinițe, nici parcuri sau locuri de joacă. E lipsit de importanță acum faptul că strada Colonia Sopor este neasfaltată de 20 de ani, deși fiecare primar a promis asfalt. Fiecare primar, adică 4 ani Gheorghe Funar şi 16 ani Emil Boc. Că clujenii, văd şi apreciază gospodarul din vorbe azvârlite în vânt şi-l votează până se satură ăla şi vrea să piardă. 12 ani primar Funar, 20 de ani (deja) Emil Boc.

Vă dorim vizionare plăcută! Să vă vedeţi măcar acum realitatea Clujului făcut din vorbe de Emil Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *