Rautacisme

Ce facem cu gheața la Cluj? Emil Boc: „Cum adică ce facem cu gheața? Gheața… se sparge! Sau se topește!”

Scris de 464

În cadrul obișnuitei emisiuni radiofonice de joi, în care primarul Emil Boc își prezintă proiectele SF menite a le crește clujenilor „calitatea vieții” (în tandem cu prețurile la locuințe), edilul a fost întrebat ce facem cu gheața, Clujul devenind, în ultimele zile, un „imens palat de gheață”. După un scurt moment de tăcere (sau de reculegere, pentru cei care și-au rupt picioarele săptămâna aceasta), primarul a răspuns:

„Adică? Cum adică ce facem cu gheața? Gheața… se sparge! Sau se topește! Și fiecare cu responsabilitățile lui.”

„De topit, o va topi căldura”, a completat moderatorul.

„De spart, dacă ești cetățean conștient, când ai în față un trotuar, ți-l cureți!”, a continuat Boc. 

Intervenind în emisiune, o clujeancă a admis că, „da, trotuarele trebuie curățate de către cei în fața cărora sunt, dar carosabilul și între blocuri ar trebui dat cu material antiderapant”.

„Între blocuri trebuie să intervină asociațiile de proprietari. Aleile trebuie să și le curețe. Nu o să vină primarul, să curețe din fața blocului meu zăpada!”, a răspuns primarul care, în luna noiembrie, anul trecut, după inspectarea utilajelor de deszăpezire, declara altceva:

„Eu am fost în 15 la lansarea prezentării de utilaje, era să zic de modă, între ghilimele, adică, am fost la inspecția de front, cum se spune în Armată sau la șantierele astea, și vreau să vă spun că am fost moderat impresionat de pregătirea teoretică. Adică, oamenii ăștia care au venit noi în oraș, Supercom-ul, pot să vă spun că până acum n-am observații majore! Asta l-a determinat și pe ăla de dincolo, pe Brantner, care este pe celălalt sector, să ridice standardele. Vedeți ce înseamnă competiție? Uitați ce înseamnă competiția!”

În 12 noiembrie 2021, Emil Boc posta pe pagina sa de Facebook, adăugând 34 de fotografii în albumul „Comandamentul de deszăpezire este pregătit”:

„Comandamentul de deszăpezire: utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru sezonul rece

Comandamentul central de deszăpezire este activ în perioada 15 noiembrie 2021 – 15 martie 2022 și supravegheză activitatea de deszăpezire, verificând modul în care societățile responsabile își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului.

Am vizitat astăzi parcurile auto și de utilaje ale celor doi operatori care asigură deszăpezirea în municipiu, iar utilajele sunt pregătite pentru intervenție. 

Se va interveni pe un număr de 735 străzi: SUPERCOM (Sector 1) – Total: 393 străzi (din care 39 introduse anul acesta) și BRANTNER (Sector  2) – Total: 342 străzi (din care 15 introduse anul acesta).

Este important ca cetățenii să știe că străzile sunt împărțite în trei grade de urgență. Prioritare sunt zonele în care circulă mijloace de transport în comun și arterele centrale, care riscă blocarea circulației în întreg orașul în cazul în care nu sunt curățate și străzile în pantă. După intervenția pe străzile de urgență I, se trece la deszăpezirea străzilor din categoriile urgență II și III.

Clujenii au la dispoziție următoarele numere de telefon pentru a anunța orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe raza municipiului:

– 0264/431753 – Dispeceratul Central al Primăriei (disponibil non-stop) sau telefonul primarului 0264/984.”

Citiți și:

Clujenii „sinistrați” au înroșit ieri și azi aplicația de sesizări a Primăriei: „Este inuman să vezi oamenii în vârstă, mame cu copii, chiar și mașinile, patinând atât pe carosabil, cât și pe trotuare”

Au trecut 3 zile de când gheața creează probleme de deplasare în Cluj-Napoca, atât pe carosabil, cât și pe trotuare. Ce facem la Cluj cu gheața? „Gheața… se sparge! Sau se topește!”, normal! Natura ne-a adus-o pe cap, tot natura să își bată capul cu ea, să o dizolve!

Din păcate însă, prognoza meteo nu ne este favorabilă, urmând o perioadă geroasă. Așa că nu ne rămâne decât să ne apucăm să dăm la târnăcop, să spargem gheața, fiecare pe tarlaua lui! Dacă așteptăm după autorități, scăpăm de polei, cel mai probabil, la vară. Doar nu degeaba spunea un fost coleg de partid al primarului Boc: „Iarna nu-i ca vara!” Mai rămâne doar să ni se explice la radio și faptul că „apa e udă”, că „sub 0 grade, se produce fenomenul de îngheț”, că „la temperaturi cu plus, apa se dezgheață”, deci nu e cazul să ne facem atâtea probleme, se topește, la un moment dat, de la sine, și scăpăm și de polei!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Cooltura
  O nouă reușită a Teatrului Național Cluj! „O noapte furtunoasă”, aplaudată din picioare de sala arhiplină
 • Acum 3 hours In vizor
  Tișe, pus la punct fără echivoc de Boc în problema unificării U Cluj cu CFR
 • Acum 5 hours Analiza
  Mituri spulberate – unul dintre cele mai periculoase județe! Clujul ocupă locul 4 pe țară ca număr al accidentelor de mașină
 • Acum 24 hours Eveniment
  Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină și inundații în județul Cluj
 • Acum 1 day Vocea ta
  Unul dintre cei mai respectați fani U-iști, reacție după eșecurile pe linie: „Nu ți-e rușine obrazului, Ovidiu Vasu?”
 • Acum 1 day In vizor
  La Cluj, ritmul de creștere a prețurilor imobiliare a încetinit. Sibiul este noua vedetă a scumpirilor
 • Acum 1 day Eveniment
  Accident rutier în Apahida între un autoturism și un autotren
 • Acum 1 day Justitie
  În ciuda declarațiilor de la dosarul de violență publică al lui Bone Ferenc, judecătorul care l-a condamnat cu suspendare a considerat că a fost un caz singular. ”Cazul singular” a dus la o crimă oribilă
 • Acum 1 day Din oras
  Cluj Napoca: Un incendiu puternic a cuprins barăcile din Pata Rât, zona mărginașă a orașului de la groapa de gunoi, unde locuiesc sute de persoane
 • Acum 1 day Politica
  Dacian Cioloș s-ar fi decis: Pleacă din USR și face alt partid. Va fi urmat de mai mulți europarlamentari și parlamentari
 • Acum 2 days Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 2 days Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 2 days Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE