Din oras

După ce Ziar de Cluj a semnalat că statuia lui David Ferenc adună bolovani, autoritățile relochează stația Sora în fața liceului Brassai Samuel

Scris de 430

Zona stației Sora, situată pe Bdul 21 Decembrie 1989, a intrat din nou în șantier, însă de această dată pentru relocarea stației de BUS. Astfel, după ce Ziar de Cluj semnala că amplasarea improprie a stației obtura imaginea statuii lui David Ferenc, administrația locală s-a conformat și a inițiat demersurile pentru relocarea stației CTP. Noua locație este situată chiar în fața Liceului Teoretic Brassai Samuel. 

lucrările de șantier sunt în desfășurare

În noiembrie 2021, Ziar de Cluj semnala că statuia lui David Ferenc, inaugurată în urmă cu do iani, pe bulevardul 21 Decembrie 1989, în prezența mai multor oficiali, a ajuns acum batjocura localnicilor și autorităților.

CITEȘTE ȘINesimțire maximă! David Ferenc adună bolovani pe soclu. Poliția Locală doarme în sediul aflat la doi pași de statuie – FOTO

Stația de autobuz amplasată în fața statuii obtura total vizibilitatea, deci monumentul este cam degeaba. Nu îl văd decât oamenii care trec prin spatele stației.

În plus piațeta s-a degradat foarte mult. Deși au trecut doar doi ani de la dezvelirea monumentului dedicat renumitului teolog, piațeta în care a fost amplasată arată de toată jena. Dalele s-au degradat și pe alocuri au fost smulse.

Necesitatea relocării stației de BUS era mai mult decât evidentă, tocmai pentru valorificarea piațetei și a monumentului dezvelit în urmă cu doi ani în memoria teologului David Ferenc.

Cu o întârziere specific ardelenească, autoritățile s-au pus totuși pe treabă. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 56 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 4 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 5 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE