Din oras

Ce drept la replică i-a dat Boc lui Fernoagă, marea jurnalistă care a dat un fake news îngrozitor de puturos despre spitalul Clujana

Primarul Emil Boc a transmis un drept la replică spre publicația G4Media, care la rândul său a preluat o știre falsă, publicată de jurnalista Cosmina Fernoagă în Actual de Cluj. 

Pe scurt, jurnalista susținea că: „Spitalul municipal Clujana nu a intrat în grila unităților spitalicești care tratează pacienții infectați cu Covid-19, dar cu toate acestea edilul Clujului, Emil Boc, continuă să pompeze fonduri din bugetul public local, folosind ca argument  necesitatea investițiilor medicale impuse de „criză epidemiologică”. Boc nu se zgârcește să arunce cu banii, admițând chiar el că speră ca mare parte dintre sumele alocate să le poată recuperea de la Guvern.”

Edilul vine cu precizări și arată că Spitalul Clujana ESTE inclus în lista unităților spitalicești care urmează să trateze pacienți infectați cu COVID-19. 

„În legătură cu articolul Cluj: Primăria își refinanțează spitalul pe motiv de Coronavirus, dar acesta nu e inclus în schema unităților medicale care tratează pacienții infectați cu Covid-19. Totuși, Boc are pretenția să-și recupereze banii de la Guvern publicat în data de 26 aprilie 2020, pentru corecta informare a opiniei publice fac urmatoarele precizari:

1. Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca figureaza in Planul medical al Comitetului judetean pentru situatii de urgenta la pozitia 4 in vederea asistarii si tratarii bolnavilor COVID-19. Acest plan a fost adoptat prin Hotararea Comitetului judetean pentru situatii de urgenta si inclus in Planul National anti – Coronavirus;

Anexez captura foto din plan in acest sens.

2. Mai mult decat atat, Potrivit aceluiasi plan, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca trateaza urgentele respiratorii si urologice ale tuturor bolnavilor, inclusiv ale celor infectati cu Coronavirus.

Anexez captura foto din acest plan.

In consecinta, pentru corecta informare a opiniei publice si din respect pentru munca zilnica a corpului medical de la Spitalul Clinic Municipa Cluj-Napoca, va rugam sa corectati informatia eronata potrivit careia acest spital nu este inclus in schema spitalelor impotriva COVID-19”, a precizat Emil Boc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *