Din oras

Ce crede președintele PSD Cluj, Horia Nasra, despre mitingul de la București: "Există oameni conștienți în țara asta!"

Scris de 437

Dacă tot am văzut ce spun și de ce au plecat oamenii de rând, simpli membrii și susținători la mitingul PSD din București, a venit rândul să îi descoasem și pe mai marii partidului, cei care au pus umărul la organizarea ”celui mai mare miting PSD” din istoria post-decembrista.

Horia Nasra, presedintele filialei PSD Cluj, a plecat spre București inaintea tuturor, lăsând organizarea grupurilor de membrii care au plecat din Cluj pe mîna celor mai de încredere membrii ai organizației. De ce zice Nasra că s-a dus la mitingul de la București? Pentru că “s-a săturat de abuzurile din justiție”. Președintele PSD Cluj le zice bine din “punctajul” de comunicare al partidului și susține că e revoltat și hotărât să scandeze cot la cot cu colegii săi de partid din teritoriu.

“Eu ma duc la protest, vă spun eu că fiecare poate să aibă explicații personale. Eu mă duc la protest pentru că în ultimele săptămâni, în ultimele luni, în ultimii ani am văzut, și nu numai eu ci și dumneavoastră și toată opinia publică, niște cazuri extrem de grave de încălcare a libertăților individuale și personale și de abuzuri din partea unor procurori. Cele mai bune exemple sunt situațiile nefericite ale domnului Tiberiu Nițu, fostul procuror șef și a domnului Tony Greblă. Astea sunt niște exemple care demonstrează că nu suntem pe direcția foarte bună.” a declarat Horia Nasra pentru Ziar de Cluj.

(despre fostul șef de partid, Victor Ponta, achitat și acesta între timp, nu-și mai aduce aminte să pomenească ceva)

Dar Horia Nasra face și metafore cu privire la corupție.

„Eu am încredere în justiție și vreau ca merele putrede din justiție să fie înlocuite cu mere sănătoase. Atâta tot îmi doresc. Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care toți procurorii sau marea lor majoritate, o majoritate covârșitoare să facă acele dosare, să le facă corect. Nu vreau să trăiesc într-o țară în care procurorul Portocală sau procurorul Onea să fie reprezentativ pentru această țară și sunt convins că în rândul procurorilor și mai ales în rândul judecătorilor sunt foarte mulți oameni onești dar iată că sunt câțiva care au abuzat de puterea pe care o au și care au greșit și asta nu o spun eu, ci o spuneți dumneavoastră în presă.”, a declarat Horia Nasra

Pe scurt, sunt câțiva, nu mulți, dar câțiva care fac țara de rușine așa că ei trebuie înlăturați și țara curățată. Un ideal frumos, am spune, poate chiar prea frumos, având în vedere că, totuși, partidul care protestează azi în Piața Victoria, are în fruntea sa un Președinte condamnat și care-și ispășește deja o condamnare penală sub probațiune, și își așteaptă o nouă condamnare într-un nou dosar de corupție. Câte ceva despre Dragnea ne-a vorbit Nasra azi. Sau, mai bine spus, nu a prea vorbit, pentru că, prioritar, acum pentru partidul de la guvernare e ca justiția să fie curățată.

“Eu n-am dat exemple de oameni care nu fac politică. În momentul de față nu avem o decizie în cazul domnului președinte însă avem o decizie în cazul președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că a fost achitat. Dar eu nu vreau să dau exemplu de oameni politici. Vă pot da exemplu de cel puțin 10 oameni politici de la Rușanu de la PNL până la Tăriceanu de la ALDE care în ultimii ani au fost achitați. Prin urmare, Rușanu a stat câteva luni în arest preventiv ca dupaia să fie achitat. Cred că ăsta e un motiv bun pentru care să ies în stradă să protestez.”, a mai spus liderul PSD Cluj

Ușor interpretabil, la o simplă analiză putem trage concluzia că politicienii în marea lor majoritate sunt curați, dar abuzați de o justiție putredă. Dar e bine pentru că, până la urmă, vine Partidul Social Democrat și ne salvează. Cel puțin asta are încredere Horia Nasra că se va întâmpla. Că totul pornește de la mase, mase care sunt conștiente de ceea ce se întâmplă în jur și care nu stau indolente în fața abuzurilor.

“E greu de spus dacă poate rezolva peste noapte ceva un protest. Cu siguranță că este un semnal de alarmă, că există oameni conștienți în țara asta și există foarte mulți români care sunt nemulțumiți de aceste abuzuri.”, a spus Horia Nasra referitor la așteptările pe care le are de la acest protest.

În concluzie, suntem în siguranță. Oamenii sunt conștienți de abuzuri, sunt hotărâți să lupte cu stegulețe și tricouri albe. Totul e bine, viața e frumoasă și avem autostrăzi și spitale moderne.



ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 19 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 23 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE