Din oras

Câți PSD-iști, atâtea păreri

Scris de 863

Forfotă, șopteli și bună-dispoziție. Așa poate fi caracterizată plecarea de azi-dimineață a susținătorilor și membrilor PSD, spre marele miting din București. Nu au părut deranjați nici de faptul că s-au trezit cu noaptea în cap, nici că erau în lumina reflectoarelor. Ba chiar, am putea spune că le-a plăcut atenția care le-a fost acordată, asta cel puțin până ce organizatorii grupului restrâns de PSD-iști le-au dat ordin să nu mai vorbească cu presa.

Câțiva dintre ei, însă, au reușit să vorbească puțin și să aflăm de fapt de ce merg la miting. Unii, mari susținători ai lui Dragnea, vor să își îndeplinească o dorință, aceea de a-l vedea în sfârșit pe Liviu Dragnea. Alții, mai cu temele făcute, s-au arătat revoltați de direcția în care România a luat-o. Cu toate acestea, fără excepție, toți cei prezenți azi la Sala Sporturilor s-au arătat suținători trup și suflet partidului pe care îl susțin și din care fac parte.

Două doamne, una dintre ele mai novice, o simplă susținătoare, cealaltă membră veche de partid, au povestit de ce merg la miting și cum s-au pregătit pentru lungul drum din Cluj spre București.

”Cred că nu de aceea am luptat la Revoluție și mulți dintre tineri au murit, ca să desfacă securitatea la Ceaușescu sau securitatea politică, ca să avem alta, să instaurăm alta. Așa credem noi că e bine să facem [nr. să meargă la protest]. Nu mergem pentru Liviu Dragnea, mergem că așa simțim noi să facem.”, a declarat membra veche de partid, întrebată de ce merge la miting.

 

Colega sa, mai tăcută, s-a arătat în schimb mai preocupată de apariția lui Liviu Dragnea.

 

”Eu vreau neapărat să îl văd, pentru că eu așa am înțeles și știu că este cel mai bun om, și el și Tăriceanu și sunt buni conducătorii de partide. Eu nu o să mă duc din partidul ăsta.”, a povestit aceasta, entuziasmată.

 

De pregătit, s-au pregătit minuțios pentru drum. Chiar dac zvonurile spun că membrii și simpatizanții vor primi o masă caldă și apă la discreție, cele doamne au ales să fie precaute.

”Apă, mâncare și stegulețe, atât și multă voie bună și multă încredere că va fi bine.”, a declarat una dintre doamne.

Unii sunt mai sus-puși, alții mai puțin, unii au relații și ajutoare, alții trebuie să se descurce cum pot. A demonstrat-o membra veche de partid care și-a completat colega în legătură cu stegulețele.

 

”Eu încă nu am primit stegulețe că sunt membră de partid veche și mie oricine îmi dă, prietenii mei dacă nu am.”, a povestit aceasta.

 

Membrii și simpatizanții PSD vor ajunge în București peste câteva ore când, așa cum organizarea o cere, vor fi ghidați spre Piața Victoriei unde se preconizează că vor fi strânși câteva sute de mii de oameni, lucru pe care chiar Președintele partidului Liviu Dragnea, l-a promis.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 14 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 14 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 16 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 18 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 18 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE