Din oras

Câți PSD-iști, atâtea păreri

Scris de 863

Forfotă, șopteli și bună-dispoziție. Așa poate fi caracterizată plecarea de azi-dimineață a susținătorilor și membrilor PSD, spre marele miting din București. Nu au părut deranjați nici de faptul că s-au trezit cu noaptea în cap, nici că erau în lumina reflectoarelor. Ba chiar, am putea spune că le-a plăcut atenția care le-a fost acordată, asta cel puțin până ce organizatorii grupului restrâns de PSD-iști le-au dat ordin să nu mai vorbească cu presa.

Câțiva dintre ei, însă, au reușit să vorbească puțin și să aflăm de fapt de ce merg la miting. Unii, mari susținători ai lui Dragnea, vor să își îndeplinească o dorință, aceea de a-l vedea în sfârșit pe Liviu Dragnea. Alții, mai cu temele făcute, s-au arătat revoltați de direcția în care România a luat-o. Cu toate acestea, fără excepție, toți cei prezenți azi la Sala Sporturilor s-au arătat suținători trup și suflet partidului pe care îl susțin și din care fac parte.

Două doamne, una dintre ele mai novice, o simplă susținătoare, cealaltă membră veche de partid, au povestit de ce merg la miting și cum s-au pregătit pentru lungul drum din Cluj spre București.

”Cred că nu de aceea am luptat la Revoluție și mulți dintre tineri au murit, ca să desfacă securitatea la Ceaușescu sau securitatea politică, ca să avem alta, să instaurăm alta. Așa credem noi că e bine să facem [nr. să meargă la protest]. Nu mergem pentru Liviu Dragnea, mergem că așa simțim noi să facem.”, a declarat membra veche de partid, întrebată de ce merge la miting.

 

Colega sa, mai tăcută, s-a arătat în schimb mai preocupată de apariția lui Liviu Dragnea.

 

”Eu vreau neapărat să îl văd, pentru că eu așa am înțeles și știu că este cel mai bun om, și el și Tăriceanu și sunt buni conducătorii de partide. Eu nu o să mă duc din partidul ăsta.”, a povestit aceasta, entuziasmată.

 

De pregătit, s-au pregătit minuțios pentru drum. Chiar dac zvonurile spun că membrii și simpatizanții vor primi o masă caldă și apă la discreție, cele doamne au ales să fie precaute.

”Apă, mâncare și stegulețe, atât și multă voie bună și multă încredere că va fi bine.”, a declarat una dintre doamne.

Unii sunt mai sus-puși, alții mai puțin, unii au relații și ajutoare, alții trebuie să se descurce cum pot. A demonstrat-o membra veche de partid care și-a completat colega în legătură cu stegulețele.

 

”Eu încă nu am primit stegulețe că sunt membră de partid veche și mie oricine îmi dă, prietenii mei dacă nu am.”, a povestit aceasta.

 

Membrii și simpatizanții PSD vor ajunge în București peste câteva ore când, așa cum organizarea o cere, vor fi ghidați spre Piața Victoriei unde se preconizează că vor fi strânși câteva sute de mii de oameni, lucru pe care chiar Președintele partidului Liviu Dragnea, l-a promis.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  HAI SĂ-I MAI PROSTIM O DATĂ: “Declarația” guvernului privind salarizarea profesorilor, publicată în Monitorul Oficial – ”soluție” dezgropată de Nicolae Ciucă din epoca Adrian Năstase: cinci ”declarații” emise de guvern și publicate în Monitor acum 20 de ani
 • Acum 5 hours In vizor
  ALBA-NEAGRA cu ”lista neagră a CNAIR”: Firma Selina reintră prin interpuși pe Autostrada Transilvania fix pe tronsonul de la Chiribiș-Biharia pe care l-a bulibășit
 • Acum 6 hours Anchete
  EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici
 • Acum 7 hours Sport
  Ni s-a reproșat că dăm fake-news-uri, dar iată că e OFICIAL: Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj
 • Acum 9 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, Terapia Cluj: Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate. Pentru că tace
 • Acum 9 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 10 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 10 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 10 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 10 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 11 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 12 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE