In vizor

Ce a făcut Cluj Innovation Park în prima jumătate a acestui an? Pierderi de sute de mii de lei

Cluj Innovation Park, societatea care administrează Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC – Buftea de Cluj) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM a publicat 31 de pagini de bla bla-uri care reprezintă raportul semestrial de administrare al Consiliului de Administrație al societății. Cu o cifră de afaceri zero și cu cheltuieli mai mari decât veniturile, Cluj Innovation Park a mers pe pierdere în primul semestru. Nici nu este de mirare acest lucru, ținând cont că societatea administrează nimic, din moment ce CREIC și TEAM sunt nefuncționale. 

Cluj Innovation Park are un capital social de 8.168.580 lei, datorii de 55.530 lei, cifra de afaceri zero, venituri totale de 70.672 lei, cheltuieli de 328.935 lei și pierderi de 258.263 lei. Atât a produs Cluj Innovation Park în primele luni ale lui 2018. Din cele 31 de pagini de raport reiese că în 2018, societatea a avut câteva proiecte cu nume pompoase: Cluster Inovativ pentru Tehnologii Avansate în Energii Alternative – CITAT-; Proiect Urban Innovative Actions – Future Jobs; Incubatoare de Afaceri; REFILL;  New Generation Skills. Doar numele este de ele și descrierea la fel de pompoasă ca și titlul, să fim bine înțeleși. 

În raportul de activitate, probabil să umple paginile cu ceva, conducerea Cluj Innovation Park a notat inclusiv promovarea făcută prin actualizarea sit-eului, sprijinul acordat Primăriei în finalizarea contractului de publicitate încheiat pe proiectul CREIC (aici intră, ATENȚIE!, o cercetare de piață pentru promovarea CREIC pe site-uri de profil, corespondență cu responsabilii contractului de publicitate și alte nimicuri); crearea unei pagini de Facebook, monitorizarea media locală și alte „mega activități” de acest fel. 

A mai fost nevoie și de menționarea altor activități pe vreo 20 de rânduri să fie cât de cât acoperite paginile. Mai aflăm că Cluj (sic!) Innovation Park a pregătit caiete de sarcini, a întocmit bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2018, a transmis documente către MDRAP, a efectuat demersuri pentru parcelarea terenului aferent TEAM și a obținerii PUZ, elaborarea regulamentului de organizare a parcului industrial Cluj Innovation Park și elaborarea formelor de contract ce urmează să fie încheiate între societăți și viitorii rezidenți. 

Societatea Cluj Innovation Park este condusă de patru directori, care încasează niște salarii… interesante. 

Alexandru Coroian, directorul societății Cluj Innovation Park a încasat în 2016 un salariu de 60.072 lei din această funcție. Rezultă că este plătit lunar cu 5.000 lei ca să conducă o societate care nu face nimic. În cei patru ani de când ocupă funcția de director al acestei societăți a încasat 240.000 lei.

Cluj Innovation Park are și un director comercial, în persoana lui Mircea Miheștean. Acesta a încasat în anul 2016 un salariu net de 46.914 lei, de unde rezultă că încasează lunar 3.909 lei. Dacă luăm în calcul faptul că în fiecare an, directorul comercial a fost plătit cu aceeași sumă, reiese că în cei patru ani a încasat peste 180.000 lei.

Lenuța Lazarciuc este director economic. Ea a încasat în anul 2016, un salariu net de 46.914, la fel ca și directorul comercial.

Istvan Gaspar ocupă funcția de director tehnic. El a fost plătit pentru munca prestată în anul 2016 cu suma de 47.026 lei, de unde rezultă un salariu lunar de 3.918 lei. Istvan Gaspar este și membru în CA al Sălii Polivalente, de unde a încasat în urmă cu doi ani un salariu net de 11.856 lei.

Capitalul social subscris al societății este de 8.168.580 lei, divizat în 816.858 de acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei fiecare. Capitalul social este vărsat în integralitate de acționar. Acționarul unic ce participă la capitalul social cu aport în numerar și natură, subscris și vărsat de 8.168.580 lei, este municipiul Cluj-Napoca prin Consiliul local al municipiului. Având în vedere specificul activității principale a societății, de administrare a două structuri de sprijinire a afacerilor realizate prin cofinanțarea cu fonduri europene nerambursabile, Planul de administrare care face obiectul acestui raport face referire la cele două planuri de afaceri care stau la baza obiectivelor menționate. 

Viziunea companiei Cluj Innovation Park SA este de a deveni lider regional în domeniul centrelor de afaceri care sprijiă valorificarea potențialului antreprenorial, creativ și inovativ, stimulând transferul tehnologic și de cunoștințe. Valorile asumate, care stau la baza întregii activități a companiei sunt următoarele: integritate, angajament, echipă, inovare. 

Citește și:

Raportul de administrare al Cluj Innovation Park – proiecte, conferințe, justificări și pierderi financiare. Societatea care administrează NIMIC, subvenționată din banii clujenilor

Patru ani de minciuni la Cluj Innovation Park. Veniturile societății pe un an au fost de 2.600 lei, bani obținuți din vânzarea unui telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *