Politica

Cati deputati, atatea opinii. Cum au votat parlamentarii Clujului in cazul Elena Udrea

Deputatii au scapat-o pe Elena Udrea de arest, in noul dosar de coruptie instrumentat de procurori. Colegii sai parlamentari au analizat miercuri solicitarile venite de la DNA, prin care anchetatorii doreau ridicarea imunitatii Elenei Udrea, ca sa poata fi cercetata, retinuta si trimisa dupa gratii. In mod paradoxal, deputatii au fost de acord ca Udrea sa fie doar anchetata si retinuta, nu si arestata.

Steluta Cataniciu, reprezentatna ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania) spune ca cei care au votat ieri impotriva masurii de arestare au facut-o in cunostinta de cauza, cel mai probabil de teama. 

“Eu si colegii mei am votat pentru incuviintarea arestarii. Mi se pare ca exista prea multa ipocrizie din partea celor care au votat impotriva arestarii si ies acum sa spuna ca au votat pentru. 

Cei din vechiul PDL nu sunt convinsa ca au votat pentru incuviintarea arestarii. Probabil ca i-au speriat, pe multi dintre ei, intrebarile retorice ale Elenei Udrea, de exemplu cum pot dormi linistiti noaptea, cand ea stie atat de multe lucruri despre ei. Alta explicatie nu exista, nu poti sa te incurci pe o procedura atat de simpla. 

Cine spune ca s-a incurcat, de fapt a vrut sa voteze impotriva arestarii. Nu a fost primul vot pentru incuviintarea retinerii si arestarii unei persoane. In mod normal, cate voturi au existat pentru retinere, atatea trebuiau sa fie si pentru arestare. E logic”, a declarat deputatul pentru Ziar de Cluj.

Mate Andras, UDMR, spune ca a votat conform regulamentului, deci un vot secret. Despre neconcordanta dintre numarul de voturi pentru incuviintarea retinerii si cel pentru incuviintarea arestarii, Mate spune ca a fost o mare incurcatura.

“Eu cred ca multi s-au incurcat, ca nu trebuia facut votul acesta in acelasi timp. Altfel nu imi explic cum a iesit retinerea si nu arestarea. E ceva absurd”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.  

Deputatul PNL Adrian Oros spune ca a votat pentru incuviintarea masurilor de retinere si arestare. 

“Am votat cu bilele la vedere, pentru. Despre neconcordanta dintre voturi va spun ca acolo au fost, sigur, doi sau trei dintre deputati care au pus toate bilele in aceeasi urna. Nu au facut-o din prostie, ci intentionat, ca sa iasa o chestie urata”, sustine acesta. 

In schimb, Adrian Gurzau, deputat PMP si apropiat al Elenei Udrea, a votat impotriva masurilor de retinere si arestare a acesteia. 

“Am votat cu bilele la vedere, impotriva arestarii. Eu cred ca justitia trebuie facuta in salile de judecata si ce se intampla acum e o involutie a sistemului. Noi, parlamentarii, suntem pusi sa emitem legi, nu sa trimitem oameni la puscarie”, a declarat acesta.

Deputatul isi asuma punctul de vedere, pe care nu se sfieste sa il faca public:  

“Nu vreau sa discut despre un caz sau altul. Stiu zeci de cazuri in care, pana la urma, chiar daca nu au fost trimisi in judecata, au fost oameni, n-au fost arestati preventiv ca noi sa trimitem un om sa fie arestat preventiv pentru niste fapte petrecute de acum cativa ani de zile si au fost oamenii, dupa aceea, trimisi in judecata, arestati, au fost, au obtinut castig de anulare si sunt cazuri concrete. Asta este punctul meu de vedere si mi-l asum”, a declarat deputatul Adrian Gurzau. 

Diferenta dintre voturile pentru incuviintarea arestarii si cele pentru incuviitarea masurii de retinere, deputatul de Cluj o explica simplu: “Sunt colegi care si-au strigat prezenta si nu au votat, altii care au plecat cu bilele, iar altii care au pus bilele in aceeasi urna”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *