Editorial

Cătăniciu a suflat în iaurt: Conflictul de interese al aleșilor locali va fi doar “abatere disciplinară”

Cea mai în măsură să știe cum este să fii în conflict de interese este Steluța Cătăniciu, deputat ALDE de Cluj, beneficiara unei decizii judecătorești definitive și irevocabile de incompatibilitate de care o doare în cot, cot la cot cu ceilalți colegi din Șparlamentul României. Ca membră a Comisiei Iordache care se ocupă cu hărnicie de golirea de conținut a legilor justiției, Steluța Cătăniciu, expert în eludarea unor sentințe definitive și irevocabile a Justiției, are grijă ca alți “aleși locali” să nu mai cadă “victime” ale brațului Legii – așa că a ajutat la scurtarea acestuia.

Ieri, Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat, un amendament potrivit căruia fapta aleșilor locali de conflict de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% pe o perioadă de maxim 6 luni. Deci o frecție la un picior de lemn. În fond de ce să nu poată alesul local să-și angajeze rudele în diverse regii subordonate forului local din care face parte? De ce să nu voteze bugete acolo unde are interese prin afini? De ce să nu se joace de-a avocatul părții cu care forul în care are a fost ales se află în conflict și să nu voteze în interesul celui căruia îi este avocat și împotriva interesului comunității? Este fix ceea ce a știut să facă și Steluța Cătăniciu pe când era consilier local al municipiului Cluj-Napoca, motiv pentru care trebuia lăsată de mult la vatră, dar au avut grijă colegii de grup organizat în vederea eludării legilor să o ajute să nu.

„Fapta aleșilor locali de a încălca legislația privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară și se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% pe perioada de maximum 6 luni”, prevede amendamentul adoptat de comisie, potrivit președintelui comisiei, social-democratul Eugen Nicolicea.

În cazul primarilor, sancțiunea se aplică prin Hotărâre a Consiliului Local că, cică, în prezent, nu este prevăzut în nicio lege cine sancționează primarul pentru conflict de interese. Zău? Adică Legea ANI care a fost astfel ciuntită de conținut nu putea sancționa pe conflict de interese un primar?

Iar li se pare hoților că s-au întâlnit cu proștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *