Sport

Carmen Amariei, optimistă după ce „U” Cluj a pierdut trei meciuri la rând: „Jocul e din nou în creştere”. Cum comentează zvonurile demiterii

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj traversează cea mai dificilă perioadă din acest tur de campionat. Deşi a fost, la un moment, în apropierea podiumului, după o serie de trei victorii consecutive şi un egal, acum „studentele” au coborât până pe locul nouă în clasament, în urma a trei înfrângeri la rând.

Antrenorul clujencelor, Carmen Amariei, vede partea pozitivă a lucrurilor şi este încrezător că echipa sa va putea repeta jocurile bune făcute în prima parte a campionatului. Deşi a recunoscut că „U” a pierdut ruşinos la Galaţi, fosta internaţională a văzut o creştere importantă în joc la meciul cu HC Zalău, pierdut la trei goluri diferenţă, şi este optimistă în perspectiva ultimelor trei partide din acest an, prima dintre ele fiind vineri, la Roman.

„După acea serie pozitivă a venit întreruperea campionatului şi cred că asta ne-a dezechilibrat puţin. Când deja începusem să închegăm echipa a venit acea întrerupere, cu jucătoare plecate la lotul naţional plus pauza şi e foarte greu în asemenea condiţii să găseşti cel puţin patru-cinci vârfuri de formă, mai ales că avem şi o echipă nouă, iar integrarea unor jucătoare poate să dureze mai mult. La meciul de sâmbătă, însă, deşi a fost o înfrângere destul de dureroasă, echipa a jucat mult mai bine ca la Galaţi, acolo unde am pierdut ruşinos, şi consider că suntem pe un trend ascendent. Am încredere în fete că la Roman vom reuşi să facem un joc şi mai bun, pe care cu toţii ni-l dorim”, a declarat, pentru CJSport.ro, antrenorul clujencelor.

Carmen Amariei se fereşte să vorbească despre câte puncte ar putea strânge echipa sa din aceste trei meciuri, cu Roman, Dunăra Brăila şi SCM Craiova, menţionând că fetele pe care le pregăteşte pot oricând să facă surprize la care nimeni nu se aşteaptă.

„Nu mai vreau să dau pronosticuri. Cât timp e o echipă nouă, în reconsctrucţie, poţi să-ţi propui să câştigi la Galaţi, cum ne-am propus noi, şi să pierzi ruşinos de-a dreptul şi poţi să câştigi cu echipe cu care te aştepţi cel mai puţin. Cred că vom fi echipa care poată să producă surprize atât plăcute, cât şi neplăcute, chiar dureroase. Atmosfera e bună în lot, întotdeauna a fost aşa, fetele sunt extraordinare, au caractere frumoase. E clar că înfrângerile au un gust foarte amar, mai ales când sunt şi consecutive, dar speranţa nu trebuie să moară şi trebuie să credem în şansa noastră şi să credem că toată munca făcută în ultimii doi ani nu e în zadar”, a mai spus antrenorul clujencelor.

Inevitabil într-un sport din România, după ce o echipă pierde câteva meciuri la rând apar şi zvonuri referitoare la o eventuală schimbare de antrenor. Chiar dacă Amariei are rolul ei în menţinerea formaţiei în Liga Naţională în ultimele două sezoane, în condiţiile în care clubul a avut interdicţie la transferuri timp de trei ani, nici ea nu are postul asigurat 100%.

„Dacă cei din conducere au ceva să-mi spună, ar fi cazul să-mi zică în faţă. Consider că sunt un om foarte direct, căruia poţi să-i spui în faţă nişte lucruri. Cu siguranţă voi avea şi eu răspuns dacă cineva are ceva să-mi spună, nu e nicio problemă. E destul de greu de gestionat o asemenea situaţie în care ne aflăm. Ştiu ce pot fetele şi ce valoare are lotul nostru, întrebările sunt multiple, iar răspunsurile sunt mai mult sau mai puţin reale şi pertinente şi încercăm, în ciuda dificultăţilor şi a situaţiilor un pic tensionate, să încercăm să ne vedem de drumul nostru”, a mai declarat cea care a preluat banca tehnică a lui „U” în urmă cu aproape doi ani.

Următorul meci al clujencelor va fi vineri, la Roman, de la ora 16:00, formaţie care tocmai l-a numit în postul de antrenor pe fostul tehnician al lui „U”, Gheorghe Covaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *