PubliNews

CARBOCHIM SA produce abrazivi pe suport în valoare de 12 milioane de lei anual, într-o nouă locație

Scris de 698

CARBOCHIM SA a început activitatea de producție într-o nouă locație # secția de abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii # se estimează rezultate financiare ale secției în creștere cu circa 30% după relocare

A doua etapă din procesul relocării CARBOCHIM SA s-a finalizat recent, secția de abrazivi pe suport funcționând într-o nouă locație, în zona industrială, pe Strada Orăștiei nr. 10. Procesul de relocare a fabricii a început în noiembrie anul trecut, atunci când birourile administrative s-au mutat în locația din Bulevardul Muncii nr. 18.

Secția recent relocată produce discuri lamelare cu diferite materiale, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro și altele.

„Secția abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii, cu o producție estimată la 12.000.000 lei anual. Odată cu relocarea, preconizăm o evoluție pozitivă a rezultatelor financiare ale secției cu circa 30%, pe fondul reducerii costurilor și eficientizării proceselor de producție. 42 de angajați din cei 160 ai CARBOCHIM SA lucrează în secția abrazivi pe suport, cărora, acum, le oferim un mediu de lucru mult mai bun și eficient. Sperăm ca prin mutarea în această nouă locație să obținem ceea ce ne-am propus, adică un mai bun randament al activității în sectorul producției”, a spus Viorel Popoviciu, Directorul General al CARBOCHIM SA.

Pe lângă secția de abrazive pe suport, CARBOCHIM SA mai are active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discurile de debitat, a căror relocare se va realiza în perioada următoare, în locația din Bulevardul Muncii, în funcție de livrarea echipamentelor noi. CARBOCHIM SA a achiziționat trei instalații de dozare automată a granulelor abrazive, o presă de 300 tone pentru corpurile abrazive și șase etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive), ca parte a planului de modernizare și retehnologizare a fabricii, cu o valoare a investiție de aproximativ 5 milioane de euro. Noile echipamente sunt automatizate și permit economisirea energiei electrice cu 30%.

Relocarea etapizată deservește obiectivul CARBOCHIM SA de dezvoltare fără întreruperea activității de producție, pentru continuarea parteneriatelor și menținerea rezultatelor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 3 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 4 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 4 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 5 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 6 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 7 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE